Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10217

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν οποιαδήποτε θυσία για το κεφάλαιο

Η κρίση που πλήττει την ΕΕ οφείλεται στην τεράστια αύξηση και υπερσυσσώρευση των κερδών των μονοπωλίων. Είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα εκφραστεί και στη χώρα μας. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να περιμένουν, αλλά να περάσουν αποφασιστικά στην αντεπίθεση, απορρίπτοντας τον «ευρωμονόδρομο» και οποιαδήποτε άλλη θυσία για το κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  11  -  13

Διεκδικούν ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ κόντρα στον ευρωμονόδρομο
  • Αύριο οι μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
  • Επίκαιρη Ερώτηση για μη ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια και για την κατάργηση των ΚΕΣ, κατέθεσε χτες προς τον υπουργό Παιδείας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Αύριο όλοι στους δρόμους, σ' όλη τη χώρα, για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, για σχολεία που να μορφώνουν, δημοκρατικά, κόντρα στην αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Φοιτητές και σπουδαστές διαδηλώνουν ενάντια στο Πανεπιστήμιο της υποβάθμισης και της επιχειρηματικότητας, στην πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τα πτυχία τους με εκείνα των ιδιωτικών μαγαζιών, για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
  • Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αφορμή την κλήση για την υπόδειξη των «πρωταίτιων» των μαθητικών κινητοποιήσεων, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.
  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της τρομοκράτησης των μαθητών.

ΣΕΛ.  6  -  7


18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η πρόταση του ΚΚΕ για την κρίση δείχνει το δρόμο πάλης

Αποσπάσματα από την πλούσια συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εργατοϋπαλλήλους, σε εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008
Μόνιμα υποζύγια οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  19
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να παρθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης

ΣΕΛ.  23
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

ΣΕΛ.  21
90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων

Ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 9 του Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ