Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μας περίμεναν

Από την εξόρμηση του Κόμματος στη Λάρισα
Από την εξόρμηση του Κόμματος στη Λάρισα
Ολα τα φύλλα του «Ρ» που είχαν παραγγείλει οι Οργανώσεις του Κόμματος στη Θεσσαλία - και ήταν πάνω από 6.000 - διακινήθηκαν.

Οι «Θέσεις» δεν έφτασαν μόνο σε μέλη, οπαδούς και ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Τις πήραν στα χέρια τους κι άλλοι που ψηφίζουν τα άλλα κόμματα, αλλά εμφανίστηκαν πρόθυμοι να πάρουν τον «Ρ» και να συζητήσουν με τους κομμουνιστές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πιο άμεση και πιο συχνή επαφή.

Παντού καλοδεχούμενοι

Οι εμπειρίες που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους στην εξόρμηση οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες της Θεσσαλίας είναι πολλές και σημαντικές. «Οι Θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν μεγάλη απήχηση στους εργαζόμενους - λέει ο Αγγελος Σίμος, γραμματέας της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας Λάρισας - κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, ως Αχτίδα, διακινήσαμε τριπλάσια φύλλα του "Ρ" σε σχέση με άλλες εξορμήσεις. Κάτι που, φυσικά, δεν ήρθε τυχαία, αφού προηγήθηκε συστηματική δουλειά προετοιμασίας στις Οργανώσεις. Την Κυριακή πήγαμε στις συνοικίες και στις γειτονιές κι όσα φύλλα έμειναν στον καθένα τα διακίνησε, τη Δευτέρα, στο χώρο της δουλειάς του».

Πολύ πετυχημένη ήταν η εξόρμηση της Οργάνωσης του Κόμματος στους ΟΤΑ της Λάρισας. «Δώσαμε πάνω από 130 φύλλα - λέει ο Ζήσης Καραλιάκος - τα περισσότερα στους συναδέλφους μας στο Δήμο Λάρισας, ενώ συζητήσαμε με όλους για τις "Θέσεις", καλώντας τους να τις διαβάσουν προσεκτικά, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις και στις άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζει το Κόμμα για την ανάλυσή τους και να πουν τη γνώμη τους».

Συστηματική δουλειά οργάνωσε και η Εργατική Αχτίδα στο Βόλο, ερχόμενη σε επαφή όχι μόνο με τους εργάτες που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και στο εργατικό κίνημα, αλλά και με πολλούς άλλους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να γίνει για τους νεολαίους της ΚΝΕ, οι οποίοι ρίχτηκαν με ενθουσιασμό στη μάχη. Η Οργάνωση της Λάρισας διακίνησε πάνω από 250 φύλλα, «οργώνοντας», την Κυριακή, τις συνοικίες της πόλης και τη Δευτέρα τις σχολές των ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι ανάλογη δράση είχαν οι Κνίτικες Οργανώσεις και στις άλλες θεσσαλικές πόλεις.

Ο «Ρ» με τις «Θέσεις» έφτασε και, σχεδόν, σε κάθε χωριό της θεσσαλικής υπαίθρου, δίνοντας τη δυνατότητα της ενημέρωσης στους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους. Και το κλίμα που συνάντησαν εκεί οι σύντροφοι ήταν πολύ καλό. Ο αγροτικός κόσμος, που αυτό το διάστημα υποφέρει ιδιαίτερα, καθώς οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν πάρει, φέτος, την κατρακύλα, το εισόδημα συρρικνώνεται και η φτώχεια απλώνει και βαθαίνει, έχει την απαντοχή του στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στέκεται στο πλευρό του και του ανοίγει διέξοδο για το μέλλον του.

Οπως λέει στον «Ρ» ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, που περιόδευσε στα χωριά της Ελασσόνας, «ο κόσμος μάς περίμενε. Με το που μπαίναμε στα καφενεία των χωριών, πολλοί έπαιρναν τον "Ρ" κι όχι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων. Κι όλοι συμμετείχαν στη συζήτηση που ανοίγαμε, καταλογίζοντας την ευθύνη για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις του δικομματισμού και εκφράζοντας την εκτίμησή τους στο ΚΚΕ, που, όπως τόνιζαν, μάχεται πάντα στο πλευρό της φτωχολογιάς, κόντρα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ