Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κάθε καλό κρατάει λίγο

«Οι ημέρες των διακοπών για τους πολιτικούς έχουν πλέον τελειώσει. Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε. Από σήμερα καλούνται να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να αρχίσουν να εργάζονται ξανά για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και την προστασία των εθνικών συμφερόντων της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Διακοπές τέλος

«Απασες (σ.σ. οι δημοσκοπήσεις) έδειχναν τους Ελληνες ανασφαλείς ως προς το μέλλον σε ποσοστό σχεδόν 80%, καταδιωκόμενους σε ποσοστό 60% από την ακρίβεια και την ανεργία, με τους μισούς να αναμένουν χειροτέρευση των προσωπικών οικονομικών και το 35% να μην αναμένει καμία βελτίωση (...) ελπίδες προόδου και ευημερίας δεν υπάρχουν, το βιοτικό επίπεδο απειλείται, το πολιτικό προσωπικό είναι απαξιωμένο, ούτε πρόταση, ούτε σύνθημα πειστικό δύναται να εκπέμψει. Κάπως έτσι η κοινωνία οδηγείται στην ανασφάλεια και στην αμφισβήτηση, το εκλογικό σώμα κατακερματίζεται και η πολιτική αστάθεια έρχεται ως λογική συνέπεια των παραπάνω» (η ανάλυση στο ΒΗΜΑ).

Τώρα, φάτε μάτια νούμερα

«Είναι η πολλοστή φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μας εκπλήσσει ευχάριστα. Δε μιλάμε ότι μας έκανε κατά 25% πλουσιότερους, άσχετα αν οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν το κατάλαβαν και ψαλίδισαν τον πλούτο μας κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες. Το ζήτημα είναι ότι με το που ανέλαβε ο κ. Κοντοπυράκης η ανεργία μειώθηκε από το 11% στο 9% για να συνεχίσει την καθοδική της πορεία, φτάνοντας στο ποσοστό - όνειρο (ακόμη και για πολλές δυτικές οικονομίες) 6,6%. Ετσι οι δείκτες άρχισαν έναν νέο κύκλο ευημερίας κάτι που σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει αντίκτυπο και στην πραγματική οικονομία» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ