Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωγή Αλογοσκούφη κατά Καρχιμάκη

Νέα ανούσια δικομματική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Αλογοσκούφης κατέθεσε αγωγή κατά Μ. Καρχιμάκη «για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» στις αρχές Αυγούστου, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η κίνηση του κυβερνητικού αξιωματούχου έγινε μετά τις καταγγελίες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η σύζυγος του Γ. Αλογοσκούφη έχει συστήσει «εταιρεία παροχής υπηρεσιών» που συνεργάζεται με το δημόσιο καθώς και ότι στενή συνεργάτιδά του έχει «διοριστεί σε 13 θέσεις στο Δημόσιο».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού αναφέρεται ότι «η αγωγή στρέφεται και κατά της νοοτροπίας που εκτρέφει τα τελευταία χρόνια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία με προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό της κενό». Στην ανακοίνωσή του, επίσης, ο υπουργός οξύνοντας την αντιπαράθεση προσθέτει ότι «ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κ. Παπανδρέου μέσω του εν λόγω βουλευτή και των ομοίων του, είναι ολισθηρός και επικίνδυνος και ξεφεύγει από κάθε όριο θεμιτής πολιτικής αντιπαράθεσης και κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Απαντώντας στο «χαρτοπόλεμο» των ανακοινώσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Αυτό που υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας - όπως λέει ο κύριος Αλογοσκούφης - δεν είναι η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που του ασκεί το ΠΑΣΟΚ αλλά η οικονομική πολιτική της τελευταίας πενταετίας, για την οποία είναι υπεύθυνος ο ίδιος και φυσικά ο πρωθυπουργός»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ