Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκάνδαλα των εφοπλιστών

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΛΕΜΕ να μην ασχοληθούμε ιδιαιτέρως με τους εφοπλιστές που φέρονται να δωροδοκούν υπουργούς Ναυτιλίας.

Θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τους ...άλλους εφοπλιστές. Αυτούς που ουδείς κατήγγειλε ότι δωροδοκούν, όμως παρ' όλα αυτά τους γίνονται όλα τα χατίρια.

Γιατί όλη η νομοθεσία και η πρακτική που υπάρχει από το υπουργείο προς τους ακτοπλόους (και γενικώς τους) εφοπλιστές είναι ένα τεράστιο ρουσφέτι.

Επιδοτούνται αφειδώς, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, η εργατική νομοθεσία έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες τους και μάλιστα με ...μεσαιωνικά πρότυπα. Δεν τηρούν μέτρα ασφάλειας στα πλοία, δε δίνουν λογαριασμό για τα δρομολόγια ...δεν, δεν, δεν.

Κι αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς ...ειδικός ναυτιλιακός αναλυτής για να το καταλάβει. Απλά ένας δυστυχής που επέλεξε να παραθερίσει σε νησί πρέπει να είναι για να το διαπιστώσει.

Ξέρει πόσα πλήρωσε για να μεταφέρει την οικογένειά του και καταλαβαίνει χωρίς συζήτηση ότι τον εκμεταλλεύονται και μάλιστα με τον πιο άγριο τρόπο.

Αν μάλιστα κάποιος έχει την ατυχία να ζει σε κάποιο παραμεθόριο νησί του Αιγαίου ή στην άγονη γραμμή, τότε ξέρει πολύ καλύτερα.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται με τα πλοία και ...το χειμώνα. Οχι μόνο μερικές μέρες το καλοκαίρι.

Κι όταν λέμε «ασχολούνται», εννοούμε ότι διεκδικούν το αυτονόητο, χωρίς κανείς να νοιάζεται. Δηλαδή, στοιχειωδώς τακτική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι που σήμερα θεωρείται ...ασύμβατο με τις ανάγκες της «αγοράς» και της «κερδοφορίας».

Δεν ξέρουμε πώς τα λένε τα στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ όλα τα παραπάνω. Εμείς όμως τα θεωρούμε «σκάνδαλο», πραγματικό «σκάνδαλο».

Και το πιο «σκανδαλώδες» σε αυτό το «σκάνδαλο» είναι ότι κανείς από αυτούς που «σκίζονται» για τη ...λειτουργία της ελληνικής ναυτιλίας δε θέλει ν' ασχοληθεί.


Βλέπετε είναι ...τσάμπα το να μιλάμε για την υπόθεση Παυλίδη (που κι αυτή ενδεικτική του τι πραγματικά γίνεται είναι).

Το να ασχολείσαι με τα προνόμια των εφοπλιστών θίγει συμφέροντα από αυτά μάλιστα που κανείς τους δε θέλει να θίξει.

Αντιθέτως έχουν αποδείξει (με τις απεργίες των ναυτεργατών π.χ.) πως αμφότεροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι διατεθειμένοι να τα υποστηρίξουν ακόμη και με ακραίους τρόπους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ