Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ
Προβοκατόρικο και συκοφαντικό δημοσίευμα

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας και της Αχτιδικής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ

Συκοφαντικό και προβοκατόρικο δημοσίευμα σε βάρος του ΚΚΕ και της «Αγωνιστικής Δημοτικής Ενότητας Θάσου» φιλοξενείται στις σελίδες της τοπικής εφημερίδας Θάσου «Θασιακή». Το προβοκατόρικο δημοσίευμα έχει θέμα τη φωτιά στη χωματερή των Λιμεναρίων και τη φωτιά στο ελαιοτριβείο του τοπικού συνεταιρισμού, όπου οι δύο αυτές φωτιές αποδίδονται σε «βεντέτα μεταξύ ΚΚΕ και ΝΔ» και «πολιτικά παιχνίδια». Να ανακληθεί το προβοκατόρικο δημοσίευμα, που στρέφεται εναντίον του ΚΚΕ, καλούν η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας και η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τους εμπρησμούς» και γράφει: «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν πολιτικές διαστάσεις στους εμπρησμούς στα Λιμενάρια και βλέπουν να παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για βεντέτα μεταξύ ΚΚΕ και ΝΔ που ξεκίνησε με αφορμή τον πρώτο εμπρησμό στα λύματα του ελαιοτριβείου του ελαιουργικού συνεταιρισμού που ελέγχεται από το ΚΚΕ, ενώ ο σκουπιδότοπος από τη ΝΔ. Ορισμένοι άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στο χώρο της ΝΔ. Λέγεται πως η ομάδα που προωθεί την υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου, ατόμου από τα Λιμενάρια, έχοντας υπόγειες διασυνδέσεις με το ΚΚΕ στοχεύει να πλήξει τον δήμαρχο Λευτέρη Μερέση, αλλά και τον αντιδήμαρχο Σταύρο Τσολάκη που ελέγχει απόλυτα το χώρο της ΝΔ στα Λιμενάρια, τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας ρεκόρ ψήφων».

«Είναι προβοκατόρικο και συκοφαντικό, αν δεν είναι προϊόν φαντασίας του εκδότη της», σημειώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της. Χαρακτηρίζει, επίσης, την εφημερίδα και τον εκδότη της «παρακλάδι της προβοκατόρικης τακτικής του Γ. Καρατζαφέρη σε βάρος του ΚΚΕ». «Το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια - σημειώνεται στην ανακοίνωση - έχει αποδείξει ότι είναι το πιο συνεπές κόμμα πάνω στο ζήτημα της προστασίας των δασών. Εχει καταγγείλει και καταγγέλλει τις πολιτικές, που προωθήθηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, που παρέδωσαν τα δάση βορά στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου. Ξεκάθαρη, επίσης, είναι και η θέση του για το τεράστιο ζήτημα τη διαχείρισης των σκουπιδιών».

Το προβοκατόρικο δημοσίευμα της «Θασιακής» ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ στα Λιμενάρια έχει «υπόγειες διασυνδέσεις» με στελέχη της ΝΔ, θέλοντας να επιφέρει πλήγμα τόσο στο ΚΚΕ όσο και στην «Αγωνιστική Δημοτική Ενότητα Θάσου» (ΑΔΕΘ), η οποία αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι η μοναδική, πραγματική αντιπολίτευση στη σημερινή γαλάζια διοίκηση του δήμου της Θάσου, όπως και της προηγούμενης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας και η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καλούν τον εκδότη της «Θασιακής» να ανακαλέσει το προβοκατόρικο δημοσίευμα και το λαό της Θάσου να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα για αυτούς που διοικούν και για αυτούς που «ενημερώνουν»(!).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ