Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γέφυρα φονιάς μεταξύ Εδεσσας - Φλώρινας

«Στον Εθνικό δρόμο Φλώρινας - Εδεσσας, στην περιοχή Τριποτάμου (περίπου στο 8ο χιλιόμετρο) υπάρχει μια γέφυρα η οποία είναι μισοκατεστραμμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι στενή και δε χωράνε να περάσουν δύο οχήματα ταυτόχρονα, υπερυψωμένη, χωρίς καμιά ορατότητα από το αντίθετο ρεύμα, με εντελώς κατεστραμμένα τα πλαϊνά τοιχία και χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα, με ολισθηρό οδόστρωμα, χωρίς σήμανση κλπ. Η κατάσταση αυτή παραμένει πάνω από 20 χρόνια. Μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν γίνει πάνω από 10 θανατηφόρα δυστυχήματα και δεκάδες άλλα μικρότερα».

Με το γλαφυρό αυτό τρόπο περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτήν τη γέφυρα - φονιά, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αγγελος Τζέκης, σε Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών, ζητώντας τους παράλληλα να πάρουν άμεσα μέτρα για την επισκευή της, στην πορεία βέβαια για την κατασκευή καινούριας.

Σαν εθνικός δρόμος - επισημαίνουν οι δύο βουλευτές - η ευθύνη δεν ανήκει στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά στην Περιφέρεια. Ετσι - καταγγέλλουν - παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των οδηγών και των κατοίκων, αλλά και τα συχνά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί, έστω και για επισκευή της γέφυρας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ