Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ η αντεργατική τροπολογία

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει μέσα από τον ενιαίο αγώνα να αλλάζουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα

  • Να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει το μέγεθος της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τελευταίο κρούσμα την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ, επιχειρεί η κυβέρνηση, δίχως βέβαια να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω. Η τροπολογία έλκει την καταγωγή της από την «Πράσινη Βίβλο» της Κομισιόν.
  • Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να επιφέρει καθεστώς δικαιοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, επιτρέπουν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.
  • Υπεύθυνες και οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, που αρνούνται να γράψουν στη δύναμη των σωματείων τους νεοπροσλαμβανόμενους συμβασιούχους. Εβαλαν πλάτη για να προχωρήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, στηρίζουν τις επαίσχυντες αυξήσεις του ενός ΕΥΡΩ τη μέρα.

ΣΕΛ.  2   -   3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ