Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στην Ρεμέδιος Γκαρσία

Καθώς διευρύνεται το κίνημα αλληλεγγύης στην αγωνίστρια διεθνίστρια από την Ισπανία Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ, η κυβέρνηση της Κολομβίας εντείνει τις προσπάθειες για τη «διάλυση του λεγόμενου δικτύου» των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) στην Ευρώπη. Σε αυτή την κίνηση συνδράμουν και πολλά ΜΜΕ της Ισπανίας, που δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στο αντιδραστικό αυτό καθεστώς, εξαπολύοντας μύδρους για το αντάρτικο κίνημα.

Η Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο με την κατηγορία ότι είναι αρχικά μέλος των FARC και στη συνέχεια συνεργάτης τους, βρίσκεται ελεύθερη υπό περιορισμό και θα πρέπει να καταβάλει το χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ της εγγύησης ως το Σάββατο, αλλιώς θα οδηγηθεί στη φυλακή. Η Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ είναι γνωστή για τη διεθνιστική της δράση μέσα από το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Ασίας και έχει μπει στο στόχαστρο του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού νόμου», αφού οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν κατατάξει το αντάρτικο κίνημα της Κολομβίας στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Την αλληλεγγύη τους στη συγκεκριμένη αγωνίστρια έχουν εκφράσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και στη χώρα μας το ΚΚΕ και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.

Χτες, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τη σύλληψη της Ρεμέδιος Γκαρσία και εκφράζει τη θερμή αλληλεγγύη της, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση απόσυρση των αστήρικτων κατηγοριών. «Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Οργάνωσης Γυναικών (ΠΔΟΓ) να διαμαρτυρηθούν έντονα ενάντια στις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να ποινικοποιήσουν τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και να χτυπήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Σημειώνει μάλιστα ότι «το FARC είναι ένοπλο κίνημα, που μάχεται για την εθνική απελευθέρωση της χώρας του και όχι μια "τρομοκρατική οργάνωση" όπως η ΕΕ επικαλείται».

«Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί και το λαϊκό κίνημα», τονίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει με έκκληση στην Πρόεδρο της ΠΔΟΓ, Μάρσια Κάμπος «να καταδικάσει κεντρικά αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και να εκφράσει την αλληλεγγύη της στην Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ και στις αγωνίστριες γυναίκες σ' όλον τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ