Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10137

Η αντεργατική τροπολογία ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν αποφασιστικά για να ματαιώσουν αυτήν την εξέλιξη και να αποσυρθεί η τροπολογία

  • Να αποσυρθεί η νέα αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ. Αποτελεί τη χαριστική βολή σε όποιο δικαίωμα απέμεινε στους εργαζόμενους, μετά την υλοποίηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Ταυτόχρονα, πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Γεγονός είναι ότι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι μεγάλες, γιατί έχουν αποδεχτεί την ουσία των ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγούν στην ανατροπή των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων.

ΣΕΛ.  2   -   3

Μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών με ευθύνη του κράτους εδώ και τώρα

Με 24ωρη απεργία, αύριο Πέμπτη, οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οπλίζει το χέρι εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων για να εκτελούν εν ψυχρώ εργάτες, όπως τους «8» στο αμπάρι του αεράδικου πλοίου «FRIENDSHIPGAZ». Με διεκδικητικό πλαίσιο την προστασία της ζωής στους χώρους δουλειάς και μέτρα για τις οικογένειες των θυμάτων και όχι φιλανθρωπίες. Στο πλευρό τους, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που απευθύνουν το αγωνιστικό κάλεσμα σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, υποχρεώνοντας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να κηρύξει την Πέμπτη 24ωρη παμπειραϊκή απεργία.


ΣΕΛ.  13


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δεν έχουν τελειωμό

Νεκρός ένας 65χρονος εργάτης στην Αργυρούπολη. Χαροπαλεύει ένας 46χρονος εργάτης της ΤΕΡΝΑ, που σακατεύτηκε στη σήραγγα Καλλιδρομίου, στα έργα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.


ΣΕΛ.  10
ΕΙΔΙΚΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Μποναμάς στους επιχειρηματίες

Η κυβέρνηση παραδίδει γη, παράκτιους χώρους, ορεινούς όγκους, για επιχειρηματική εκμετάλλευση, στη Βιομηχανία, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Τουρισμό.


ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ
Δικαίωμα οπλοφορίας και επέμβασης σε απεργίες

ΣΕΛ.  17
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Γκέτο» οι χώροι δουλειάς

Καταγγελία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τις επανειλημμένες αρνήσεις της TELEPERFORMANCE HELLAS να έχει ζωντανή επαφή με τους εργαζόμενους κομματικό κλιμάκιο.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ