Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10139

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»
ΚΚΕ: Αγώνας για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση

Κατηγορηματικό όχι, χτες, στη Βουλή από το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «κολέγια» και κάλεσμα στο λαό και στη νεολαία να διεκδικήσουν την άμεση κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Εκπαίδευση. Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΙΑΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και κλιμάκωση για να σταματήσουν τα φονικά

Μεγάλη συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη εργατών της Ζώνης και άλλων κλάδων. Απαράδεκτη η στάση της υφυπουργού Απασχόλησης

Μια φωνή και μια γροθιά, οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μαζί με εργάτες δεκάδων άλλων κλάδων στεριάς και θάλασσας, προτάσσοντας το πανίσχυρο όπλο της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, στα πλαίσια 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας, έδωσαν χτες την πρώτη συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στους μακελάρηδες της εργατικής τάξης, στους φυσικούς αυτουργούς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Το αγωνιστικό κάλεσμα να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης ο αγώνας των εργατών της Ζώνης, που απηύθυνε το ΠΑΜΕ, έδειξε πως η αρχή έγινε. Και συνεχίζουν, μέχρι τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής τους, με κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Αυγούστου, ενώ την Παρασκευή 8 Αυγούστου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΠΑΜΕ
Ιατρική περίθαλψη στα παιδιά των Σομαλών προσφύγων

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε χτες τον ξενώνα των Σομαλών προσφύγων μαζί με παιδίατρο και προσέφερε ιατρική περίθαλψη στα παιδιά τους. Ερώτηση με θέμα την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Σομαλών προσφύγων κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για την καταδίκη των 15 προσφύγων απαιτώντας να τους αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα.


ΣΕΛ.  7


ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Αρχισε το ΝΑΤΟικό δικαστήριο - παρωδία

ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Πλήρη διαλεύκανση ζητά το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  6
ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Βρώμικη επίθεση της «Αυριανής» κατά του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  2
ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Λένιν - Στάλιν στις πρώτες θέσεις

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νεκρός στην Καρδίτσα και τραυματίας στη Λάρισα

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ