Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 618 ΜΤΠ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Με την προσφιλή μέθοδο της τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της φυλάκισης απάντησε η διοίκηση της Μονάδας 618 ΜΤΠ στην Πλάτη Ορεστιάδας, όταν στρατευμένος βγήκε παραπονούμενος για το φαγητό γατί όπως είπε «η προβλεπόμενη σίτιση δεν καλύπτει τις διατροφικές μου ανάγκες». Συγκεκριμένα, ο υποδιοικητής της Μονάδας, Ταγματάρχης Ζησέκας Γεώργιος, τιμώρησε το στρατιώτη Πελεκούδα Ηλία, επειδή υποβάλλοντας το συγκεκριμένο αίτημα «δυσφήμισε τη μονάδα» και «παραβίασε την ιεραρχία»!!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

- Τι θα πράξει η κυβέρνηση ώστε να αποσυρθεί η άδικη ποινή φυλάκισης του στρατευμένου Πελεκούδα Ηλία.

- Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να προστατεύσει το δικαίωμα της αναφοράς σε κάθε στρατευμένο.

- Αν προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να κινήσει πειθαρχική-διοικητική διαδικασία σε βάρος του Ταγματάρχη Γ. Ζησέκα για τις αυταρχικές και αναιτιολόγητες πράξεις του.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ: Το κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, όπως και στα υπόλοιπα σ' όλη τη χώρα, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει βασικές λειτουργικές δαπάνες όπως θέρμανση, τηλέφωνο, καθαριότητα. Μάλιστα σε ορισμένα κέντρα υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

- Αν θα δοθούν όσα οφείλονται από τα συναρμόδια υπουργεία στο Κέντρο Πρόληψης και αν εφαρμοστεί στο μέλλον επαρκής και έγκαιρη χρηματοδότηση.

- Αν προτίθενται να αντιμετωπίσουν το θεσμικό πρόβλημα στην κατεύθυνση δημιουργίας αποκλειστικά δημόσιου φορέα, που να καλύπτει όλο το φάσμα αντιμετώπισης των ναρκωτικών (πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη) με εξασφαλισμένη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ: Στις 29 Μάη ο Δήμαρχος Βυτίνας συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γιατί υπεράσπισε το δικαίωμα του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου να αναρτήσει πανό και να απαλλοτριώσει ακίνητο ώστε να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτη. Η σύλληψη έγινε μετά από απόφαση του προϊστάμενου του ειρηνοδικείου Νυμφασίας, να απαγορεύσει την ανάρτηση πανό από το Δήμο που είχε ως σύνθημα «Δήμος Βυτίνας-Χώρος προς απαλλοτρίωση». Στην προσπάθεια του δικαστικού επιμελητή να κατεβάσει το πανό με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, αντέδρασαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι και μετά από επέμβαση των ΜΑΤ ασκήθηκε δίωξη στο Δήμαρχο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

- Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Βυτίνας, και τι μέτρα ώστε να προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση του ακινήτου που διεκδικεί ο Δήμος για κοινωφελείς σκοπούς.

- Αν έχει δικαίωμα το ειρηνοδικείο να απαγορεύει ανάρτηση πανό από το Δήμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ