Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηρθε η ώρα των φοροελέγχων

Με... φορολογικούς ελέγχους, που τυπικά ξεκίνησαν από χτες, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο θέμα της «Ζήμενς», αφού με ειδική απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών συγκροτούνται δύο Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου, με επικεφαλής Προϊστάμενο Οικονομικό Επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών το καθένα. Το ένα θα κάνει τακτικό (οριστικό) έλεγχο των ανέλεγκτων χρήσεων της «ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ», ενώ το άλλο αναλαμβάνει «τη διενέργεια επανελέγχου των ελεγμένων χρήσεων της ίδιας πιο πάνω επιχείρησης από τη χρήση 1/10/1996 - 30/9/1997».

Σύμφωνα με την απόφαση, έργο των συνεργείων είναι η σύνταξη όλων των σχετικών εκθέσεων του τακτικού φορολογικού ελέγχου και επανελέγχου και αποστολή αυτών στην αρμόδια Εφορία για την περαιτέρω διαδικασία έκδοσης φύλλων ελέγχου, τυχόν συμπληρωματικών φύλλων ελέγχου, πράξεων προσδιορισμού του φόρου κλπ.

  • Στο μεταξύ η υπόθεση της «Ζήμενς» φαίνεται να έχει και άλλες προεκτάσεις σε ό,τι αφορά το υπουργείο Οικονομικών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο ήδη εκκρεμεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι φέρονται να «έκλεισαν» με το... αζημίωτο τα βιβλία της εταιρείας για δύο φορολογικά έτη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ