Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμονή στις ρυθμίσεις για τα οικονομικά των κομμάτων

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για τα οικονομικά των κομμάτων στη βάση των απαράδεκτων προτάσεών της, ανεξάρτητα από την «τύχη» της Διακομματικής Επιτροπής, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει στην Ολομέλεια της Βουλής τον Οκτώβρη τις δικές της ρυθμίσεις, που κινούνται στο πλαίσιο των προτάσεων που είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Τη βούληση της κυβέρνησης αποσαφήνισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που απορρίπτουν, αν και όχι επί της ουσίας, την πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, για τη... θωράκιση - όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση - των κομμάτων από το λεγόμενο μαύρο πολιτικό χρήμα. Σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμα και αν δε συσταθεί η Διακομματική Επιτροπή: «Προβλέπεται στον κανονισμό της Βουλής ότι εφόσον γίνει συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων και δε συναινέσουν τα κόμματα, τότε γίνεται μια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Εμείς, πάντως, σε κάθε περίπτωση, ως κυβερνών κόμμα θα προχωρήσουμε στη σύσταση ομάδων εργασίας - έχει ήδη γίνει αυτό - έτσι ώστε να διατυπώσουμε τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας στην έναρξη της νέας περιόδου της Βουλής, όταν θα μπορεί να συζητηθεί το θέμα αυτό στην Ολομέλειά της. Αρα λοιπόν θα προχωρήσουμε», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε για τη στάση της κυβέρνησης στην περίπτωση που δε συμμετέχουν κάποια κόμματα στη Διακομματική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στην επιστολή που απέστειλε προχτές στην πρόεδρο της Βουλής είχε καταστήσει σαφές ότι στόχος της Διακομματικής Επιτροπής ήταν να διασφαλιστεί συναίνεση σε αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις που δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν, επειδή δεν προχώρησε η συνταγματική αναθεώρηση. «Ωστόσο - αναφέρεται στην επιστολή - θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα ορισμένα από τα μέτρα αυτά να θεσπιστούν με νομοθετική ρύθμιση». Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα εντείνει τις πιέσεις της, ιδιαίτερα προς το ΠΑΣΟΚ, να συναινέσει σε ορισμένα από τα μέτρα για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, επιστρατεύοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση υποστηρίζει το σημερινό σύστημα που επιτρέπει τις μίζες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ