Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ παρέμβασης στη λειτουργία των κομμάτων

Το ΚΚΕ δε συμφωνεί και δε θα συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

  • Η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής δεν αντιμετωπίζει το «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια τη σύμφυση του κράτους με τα μονοπώλια και τα κόμματα εξουσίας, έδαφος στο οποίο υπάρχει και αναπτύσσεται η διαπλοκή, που δεν περιορίζεται μόνον στα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά επεκτείνεται και με την ποικιλόμορφη στήριξη στα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Με πρόσχημα τη «διαφάνεια» και τον έλεγχο των δαπανών επιχειρείται μια απαράδεκτη παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων.
  • Το ΚΚΕ δε «μοιράζει» δουλειές σε επιχειρήσεις, δεν έχει σχέση με κρατικά συμβόλαια. Το πρόγραμμά του στρέφεται απερίφραστα κατά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κέρδους. Αντλεί τα οικονομικά του από τις συνδρομές των μελών, των φίλων, των οπαδών του, από την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και ελέγχονται από εκλεγμένα από το Συνέδριό του όργανα. Κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης αυτής της δραστηριότητας, όπως η ονομαστικοποίηση των συνδρομών, δεν την αποδέχεται. Χιλιάδες αγωνιστές διώχτηκαν στο παρελθόν για αυτόν το λόγο. Σήμερα, επιδιώκεται το χτύπημα ακόμα και της ιδεολογίας που είναι αντικαπιταλιστική, της ριζοσπαστικοποίησης της σκέψης.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org