Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10120

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Μάχη με την εργοδοσία και τους βαστάζους της

Με μια μαζική κινητοποίηση, που επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς των κλωστοϋφαντουργών με την ταξική τους Ομοσπονδία, εργάτες του ομίλου Λαναρά έκαναν χτες ένα αποφασιστικό βήμα στην αναμέτρηση με την εργοδοσία, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς βαστάζους της.


ΣΕΛ.  15

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ η συμφωνία για την «Αντιπυραυλική Ασπίδα»

Θα δώσει νέα ώθηση στο κυνήγι των εξοπλισμών και στη στρατιωτικοποίηση και προστίθεται στις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και ΕΕ. Οι λαοί να ματαιώσουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

  • Αγνοώντας προκλητικά την εκφρασμένη θέληση του τσέχικου λαού καθώς και τις πολυάριθμες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σ' όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση της Τσεχίας προχώρησε τελικά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εγκατάσταση του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος. Η ενέργεια αυτή, που αποτελεί το πρώτο βήμα εγκατάστασης της «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην Ευρώπη και η οποία έχει τη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης, είναι επικίνδυνη για όλους τους λαούς. Θα δώσει νέα ώθηση στο κυνήγι των εξοπλισμών και στη στρατιωτικοποίηση. Ερχεται να προστεθεί στις πολλαπλές επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
  • Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα των κομμουνιστών και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας και τάσσεται στο πλευρό τους. Η ανάπτυξη της κοινής πάλης και δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων μπορεί να δώσει ώθηση και να ισχυροποιήσει τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα της Ευρώπης, ώστε οι λαοί να ματαιώσουν συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Το ΚΚΕ εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της. Καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα του τσέχικου λαού και στην εκτός νόμου Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας.

ΣΕΛ.  3


ΠΑΤΡΑ
Απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

Σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, δεμένοι με χειροπέδες σε παγκάκια και σε ένα υπόστεγο στο ύπαιθρο κοντά στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, διαβιούν τις τελευταίες μέρες μετανάστες.


ΣΕΛ.  13
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Περιγράφει τα προβλήματα αποσιωπά τις αιτίες

Υπόμνημα του ΚΚΕ, με το οποίο αιτιολογεί την καταψήφιση της Εκθεσης της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.


ΣΕΛ.  18
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Περίεργη» επίθεση στο αμερικανικό προξενείο

Δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Ιστανμπούλ, στην Τουρκία, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κινητοποιήσεις για τη λειψυδρία

Βγαίνουν σήμερα με τρακτέρ στην Καρδίτσα.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ