Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10118

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Τα κόμματα εξουσίας δε θέλουν να φανεί η σύνδεση κράτους - μονοπωλίων

Τα κόμματα εξουσίας έχουν κάθε συμφέρον να μην πάει βαθιά η υπόθεση, γιατί εάν πάει θα φανεί τι σημαίνει καπιταλισμός, τι σημαίνει μονοπώλια, τι σημαίνει σύνδεση του κράτους και των μονοπωλίων. Τους συμφέρει, απλώς, να διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ηθικούς και ανήθικους και να φύγει από τη μέση η πολιτική ουσία του προβλήματος. Ο λαός να «παραιτήσει» αυτήν την κυβέρνηση και κάθε άλλη κυβέρνηση που ακολουθεί αυτήν την πολιτική.


ΣΕΛ.  10   -   11

Να υποστούν ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Να ενισχυθεί η αντίθεση στην ΕΕ

Τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

  • Οι θέσεις που προβάλλει το ΚΚΕ μπορούν να συνενώσουν εκείνες τις δυνάμεις, που υποστηρίζουν την ανυπακοή, την απειθαρχία και την αντίθεση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με βάση τα συμφέροντά τους και με βάση την εμπειρία τους. Μπορούν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και εκείνοι που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας.
  • Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να υποστούν πανωλεθρία για το σύνολο της πολιτικής που ακολούθησαν στην Ελλάδα και για τη στάση τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Να δοθεί το μήνυμα ότι εργατοϋπάλληλοι, φτωχή αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι να εκκινήσουν μια νέα πορεία για αλλαγή και ανατροπή.
  • Η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, αλλά σημαίνει και αφύπνιση και ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει και όλα τα σενάρια κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας.
  • Με μεγαλύτερη δύναμη μπορούμε να πάμε πιο μακριά για ριζική αλλαγή. Για μια Ελλάδα αυτοδύναμη, της διεθνούς συνεργασίας με βάση το αμοιβαίο όφελος, μακριά και σε αντίθεση από τις δεσμεύσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επόμενη μέρα να επιταχύνει ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ελλάδα, να υπάρχουν περισσότερα ρήγματα στην Ευρώπη.

ΣΕΛ.  6  -  8

17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κοκκίνησαν οι Πρέσπες!

«Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό». Το μήνυμα του 17ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ ήχησε καθάριο, βροντερό, πάνω στις Πρέσπες, εκεί όπου πρωτογεννήθηκε, στο πείσμα των καιρών, το 1992, μέσα στα ματοβαμμένα από τον ιμπεριαλισμό Βαλκάνια. Χιλιάδες νέοι και νέες βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκεί όπου θέριεψε η λαϊκή αντιιμπεριαλιστική πάλη του ΔΣΕ, όπου μεγαλούργησε ο αγώνας για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.


ΣΕΛ.  15  -  18


ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Συνεχίζει με «ρεκόρ» 10ετίας!

Τον Ιούνη, για δεύτερο στη σειρά μήνα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε 4,9%, ακυρώνοντας στην πράξη τις αυξήσεις - εμπαιγμό σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.


ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ
Να επιβάλουμε μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας για τον επικείμενο καύσωνα.


ΣΕΛ.  19
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ»
Ολοι στη συγκέντρωση της Αθήνας

Αναχωρούν σήμερα το βράδυ τα πούλμαν από τη Βόρεια Ελλάδα. Αύριο, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Βάθης, η κινητοποίηση. Χτες ήταν η συγκέντρωση στην Κομοτηνή.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ