Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ:

Στην Αθήνα

Αύριο Δευτέρα 30 Ιούνη, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, στις 8 μ.μ., με θέμα «90 χρόνια ΚΚΕ, συμπεράσματα από τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την τελευταία 18ετία», θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη)

Σήμερα Κυριακή 29 Ιούνη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, τιμώντας τον ήρωα του ΔΣΕ και του κομμουνιστικού κινήματος Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στις 11 π.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το άνοιγμα της συγκέντρωσης θα κάνει ο γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, ακολούθως θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαμαντή, Γιάννης Βούζας - Λαδιάς, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Εβρο

Σήμερα Κυριακή 29 Ιούνη, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ διοργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στην Κορνοφωλιά και θα κορυφωθεί στις 12 μ. στο Σουφλί, με πολιτική ομιλία από τον Σταμάτη Γκατζίδη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

Στην Κορνοφωλιά, η εκδήλωση θα γίνει στο νεκροταφείο όπου έχει στηθεί μνημείο για τους 75 αγωνιστές από την Κορνοφωλιά που σκοτώθηκαν πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Στο Σουφλί η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία, όπου θα τιμηθούν οι 8 αγωνιστές, ανάμεσά τους και κομματικά μέλη, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στις 30 Ιούνη του 1944, σε αντίποινα για το σαμποτάζ που έκανε ο ΕΛΑΣ στη σιδηροδρομική γραμμή.

Στο Κιλκίς

Αύριο Δευτέρα 30/6, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Ομιλητής θα είναι ο Αναστάσης Γκίκας.

Στην Κρήτη

Σήμερα Κυριακή 29/6, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις Ηρακλείου και Ρεθύμνου οργανώνουν επίσκεψη - προσκύνημα, στην περιοχή της Λοχριάς, στον Ψηλορείτη, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη του ΔΣΕ. Στη μάχη αυτή, που έγινε τον Ιούλη του '47, σκοτώθηκαν τα καλύτερα παλικάρια του Κόμματος και του ΔΣΕ, με μπροστάρη τον Καπετάνιο Γιάννη Ποδιά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη, γραμματέα της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ, χαιρετισμούς από τα Παραρτήματα Ηρακλείου και Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ, αφήγηση των γεγονότων από επιζώντα μαχητή του ΔΣΕ και εναπόθεση αναθηματικής πλάκας. Οι αναχωρήσεις θα γίνουν με πούλμαν από το Ηράκλειο, 8.30 π.μ. από την πλατεία Κορνάρου και από το Ρέθυμνο, 8 π.μ. από τα γραφεία του Κόμματος (Δημακοπούλου 70).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ