Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10112

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 18-22 Φλεβάρη 2009 το 18ο Συνέδριο του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε το 18ο Συνέδριο του Κόμματος να διεξαχθεί στις 18-22 Φλεβάρη 2009. Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι τα εξής:

  • Απολογισμός δράσης της Κεντρικής Επιτροπής από το 17ο Συνέδριο. Προγραμματισμός δράσης έως το 19ο Συνέδριο.
  • Συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα στην Ευρώπη.
  • Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

ΑΘΗΝΑ 30/06/2008

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ κατά των εργαζομένων

Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί, σε κάθε εργασιακό χώρο να συσπειρωθεί με τις ταξικές δυνάμεις, διεκδικώντας πρώτα απ' όλα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεσα μέτρα κατά του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Προσβολή και εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, την οποία στηρίζει ο ΣΕΒ, να παρουσιάζεται ως μέτρα κατά της φτώχειας το ενδεχόμενο χορήγησης κάποιων προσωρινών επιδομάτων προς οικονομικά εξαθλιωμένους που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.
  • ΚΚΕ: «Η εργατική τάξη δεν είναι ζήτουλας, όπως τη θέλουν, για να εκλιπαρεί ελεημοσύνη. Είναι η κοινωνική δύναμη που παράγει τον πλούτο και αποτελεί δικαίωμά της να έχει εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της. Πρέπει να ξεσηκωθεί, να συνδέσει την πάλη της για τις άμεσες διεκδικήσεις με το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και του "ευρωμονόδρομου"».
  • ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στόχο να αθωώσει την πολιτική της και το μεγάλο κεφάλαιο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα καταδίκασε την εργατική τάξη με την υπογραφή της κατάπτυστης αύξησης του ενός ευρώ, τώρα, για να ξεπλύνει τη βρώμικη δουλειά που έκανε, προτείνει διάφορα επιδόματα, αθωώνοντας την αιτία του προβλήματος, που είναι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

ΣΕΛ.  11

8ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οι κομμουνιστές θα είναι πάντα στο πλευρό τους

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ήσυχο εμείς οι κομμουνιστές και όσοι συναγωνιστές στρατεύονται δίπλα μας, κανέναν εργοδότη, καμιά επιχείρηση, κανένα μεγαλοαγρότη, όταν μαθαίνουμε, όταν βλέπουμε ότι εκμεταλλεύεται διπλά και τριπλά τους ξένους εργάτες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Δε θα τους αφήσουμε ήσυχους. Στείλτε μας ένα σήμα, μια ειδοποίηση, στόμα με στόμα και θα βρεθούμε εκεί απ' έξω να σας υπερασπιστούμε, όσο μπορούμε». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε την Κυριακή το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τελευταία μέρα του τριήμερου εκδηλώσεων για τους μετανάστες, που διοργάνωσε με επιτυχία το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7  -  9


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ξεμπερδέψουν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κάθε ανοχή στα κόμματα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, τόνισε σε συνέντευξή της στη Βέροια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12  -  13
«ΘΕΟΦΙΛΟΣ» ΚΑΙ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ»
Οι δύο όψεις της ίδιας εγκληματικής πολιτικής

Οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους βάζουν σε άμεσο και μεγάλο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια στη θάλασσα.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΝΑΥΠΛΙΟ
Κινητοποίηση για το «παράρτημα» του Χάρβαρντ

Με φιέστα εγκαινιάστηκε το κέντρο ελληνικών σπουδών του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο. Με κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη απάντησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  21
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις στον Πειραιά. Οι διοργανώσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ