Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΛΗΡΟ
Παραλία για μεγάλες μπίζνες

Το κλειστό του τάε κβο ντο παραχωρείται για συνεδριακό κέντρο και όχι για χρήσεις που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες

Eurokinissi

Το κλειστό του τάε κβο ντο παραχωρείται για συνεδριακό κέντρο και όχι για χρήσεις που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες
Η παραλία του Φαλήρου δίνεται με ρυθμούς όλο και πιο γρήγορους στο μεγάλο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή δε βρίσκεται χώρος για να στεγαστεί το 1ο Λύκειο Φαλήρου, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλο κτιριακό πρόβλημα. Οσο για τις ανάγκες των μονοπωλίων, αυτές ικανοποιούνται πάντα:

  • Ριζάρειος: Στο χώρο υπάρχουν ήδη 3 κτίρια. Καταλαμβάνουν 25.000 τμ κτισμένης επιφάνειας. Τα δύο ανήκουν στην Εκκλησία, που ήταν και ιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Εκεί στεγάζονται γραφεία εταιρειών, πολυκαταστήματα και παγοδρόμιο. Το τρίτο, ιδιοκτησίας του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού, ο οποίος ήταν και ο αντιπαροχέας, στεγάζει διάφορες εμπορικές χρήσεις και δραστηριότητες εταιρειών.
  • Μαρίνα Φλοίσβου: Ιδιοκτησίας Λάτση και Στέγκου. Τη διαχείριση την έχει η «Lamda Development», συμφερόντων Λάτση. Σ' ένα τμήμα της λειτουργεί ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος. Κατά μήκος της μαρίνας κατασκευάστηκαν δεκάδες καταστήματα που θα προσφέρουν υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών (εστιατόρια, ναυτιλιακά καταστήματα, επώνυμα καταστήματα ρούχων, καφετερίες, τράπεζες κλπ). Στο τέρμα των τοπικών λεωφορείων ζητά να κατασκευάσει πάρκιγκ, το οποίο θα εξυπηρετεί τη μαρίνα.
  • Κλειστό του Φαλήρου (πρώην γήπεδο του τάε κβο ντο) θα μετασκευαστεί σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτών).

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, η νεολαία της περιοχής κάθε άλλο παρά ένα ακόμα εμπορικό ή συνεδριακό κέντρο είχαν ανάγκη. Ομως οι λαϊκές ανάγκες δε βρίσκονται στο επίκεντρο ούτε της κυβέρνησης της ΝΔ, ούτε της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ.

Ξεροκόμματο στο λαό από το μεγάλο φαγοπότι...

«Ο κόσμος παραμένει ουσιαστικά αποκλεισμένος από μεγάλο τμήμα της παραλίας. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό χάος. Η περιοχή χρειάζεται σχολεία. Θα μπορούσαν επίσης να είχαν γίνει άλλου είδους εγκαταστάσεις, ίσως ένας παιδικός σταθμός και υψηλό πράσινο. Πράγματα που βοηθούν τη ζωή των εργαζομένων. Φυσικά, με την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων», υπογραμμίζει ο Αλέξης Παπαϊωάννου, δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοτική Προοδευτική Κίνηση» Παλαιού Φαλήρου.

«Πολύ φοβάμαι ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Υπάρχει ένα σχέδιο οτιδήποτε δημόσιο να δοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό το βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους μεγάλους ελεύθερους χώρους», συμπληρώνει.

Ταυτόχρονα, ο εμπαιγμός των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου συνεχίζεται. Παραχωρήθηκαν 56 στρέμματα - ό,τι απέμεινε από το «μεγάλο φαγοπότι» - στο Δήμο Φαλήρου για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. «Σε αυτά τα στρέμματα θα γίνει - μεταξύ άλλων - ένα κλειστό γυμναστήριο, τη στιγμή που το ήδη υπάρχον κλειστό του τάε κβο ντο θα γίνει συνεδριακό κέντρο!», λέει ο Αλ. Παπαϊωάννου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ