Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, με τηλεοπτικό διάγγελμα, δεσμεύτηκε να στείλει στο Κογκρέσο την επίμαχη νομοθεσία για αύξηση των φόρων, «ώστε η απόφαση να ληφθεί θεσμικά» και να λήξει ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι μεγαλοπαραγωγοί με αφορμή τους δασμούς στις εξαγωγές. Βάσει του Συντάγματος της Αργεντινής, το Κογκρέσο έχει «ειδικές εξουσίες» στο θέμα της φορολογικής νομοθεσίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα για την τιθάσευση της πάρα πολύ υψηλής λιανικής τιμής των καυσίμων. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η άρση της ισχύουσας απαγόρευσης για τις υποθαλάσσιες γεωτρήσεις, η εντατικότερη εκμετάλλευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων και η εντατικοποίηση των εργασιών στα αμερικανικά διυλιστήρια.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο πρόεδρος των Κοσσοβάρων Αλβανών Φατμίρ Σεϊντίου ανακοίνωσε χτες πως σύντομα ανοίγουν στο Κοσσυφοπέδιο πρεσβείες οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία και Αλβανία...

ΡΩΜΗ.-- Αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ανακοίνωσαν χτες πως εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα τότε έως το Μάρτη του 2009 θα κινδυνεύσει η ζωή περίπου 5.000.000 Ζιμπαμπουέζων, εξαιτίας της δραματικής μείωσης στην παραγωγή τροφίμων.

ΧΑΓΗ.-- Ολλανδικό δικαστήριο άρχισε τις ακροάσεις επιζώντων της σφαγής στη Σεμπρένιτσα της Βοσνίας το 1995, που διεκδικούν αποζημιώσεις από τον ΟΗΕ για την αποτυχία Ολλανδών κυανοκράνων του ΟΗΕ να εμποδίσουν τη σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Την πιθανότητα να εγκατασταθεί μέρος της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στη Λιθουανία, σε περίπτωση που οι συνομιλίες των ΗΠΑ με την Πολωνία δεν επιτευχθούν, υποστήριξε ο Βίτολντ Βασικόφσκι, βασικός διαμεσολαβητής στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, κάτι που διέψευσε ο Λιθουανός υπουργός Αμυνας, Γουόζας Ολέκας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν υπόψη τους και άλλες εκδοχές, αλλά αρνήθηκε πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τη Λιθουανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ