Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Δυναμώνει το κίνημα συμπαράστασης

Εξαπλώνεται η διεθνής αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πέντε Κουβανούς πατριώτες ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του 11ου Εφετείου της Ατλάντα να διατηρήσει τις βαριές καταδικαστικές ποινές τους, παρόλο που το μόνο που έπραξαν ήταν να υπερασπιστούν την Κούβα απέναντι σε σχεδιαζόμενες επιθέσεις των αντικουβανικών ομάδων που λειτουργούν ανενόχλητα στο Μαϊάμι.

Το Κίνημα Ειρήνης του Καναδά με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση και δηλώνει τη στήριξή του στις ομαλές, ρεαλιστικές και μη επιθετικές σχέσεις του Καναδά με την Κούβα. Επιπλέον, στη Νικαράγουα, οργανώσεις αλληλεγγύης με τους «5» αλλά και με την Κούβα επισήμαναν την αντίδρασή τους στην απαράδεκτη απόφαση του Εφετείου με σειρά ενέργειες, τις οποίες κάλυψαν σημαντικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας. Παράλληλα, διαμαρτυρία έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Βαλένσια της Ισπανίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου και απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των «5».

Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου με ανακοίνωσή του απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση των πέντε Κουβανών πατριωτών και καλεί «τα συνδικάτα να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές και να απαιτήσουν την απελευθέρωσή τους».

  • Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ανέβαλαν για την ερχόμενη Πέμπτη την απόφασή τους σχετικά με τη λεγόμενη «κοινή θέση» των κυρώσεων απέναντι στην Κούβα. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών «είχαν πολλά σοβαρά θέματα να συζητήσουν», αναφερόμενοι φυσικά στην πρόσφατη απόρριψη της Συνθήκης της Λισαβόνας από τον ιρλανδικό λαό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ