Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Εμπλέκουν τον Α. Τσοχατζόπουλο

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός

Νέα στοιχεία και δημοσιεύματα για ύπαρξη «μίζας» από τα ταμεία της «Ζήμενς» σε πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είδαν χτες το φως της δημοσιότητας. Μετά τις «χορηγίες» της γερμανικής εταιρείας προς τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και την υπόθεση με τα απλήρωτα τιμολόγια του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, χτες υπήρξαν στοιχεία που διέρρευσαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα για την ύπαρξη τεσσάρων τιμολογίων της εταιρείας, τα οποία μάλιστα δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία για τα τιμολόγια έδωσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών το πρώην διευθυντικό στέλεχος της «Ζήμενς» Μ. Χριστοφοράκος. Μετά τα δημοσιεύματα και τις καταθέσεις που αφορούσαν τον πρώην υπουργό, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ακ. Τσοχατζόπουλος, που είχε διατελέσει υπουργός στο πρόσφατο παρελθόν, με δήλωσή του, διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση «Ζήμενς» και χαρακτήρισε την ύπαρξη τέτοιων σεναρίων ως «προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Οπως ο ίδιος ανέφερε: «Επειδή κάποιοι επιχειρούν να με εμπλέξουν προσωπικά σε ειδησεογραφία των ημερών δηλώνω ότι: Τζάμπα ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές δεν έχω πάρει ποτέ. Ούτε με "μίζες" έχω σχέση, ούτε με "δωράκια". Στην οικοσκευή μου έχω αγοράσει και Miele και Siemens και Pitsos». Ο Ακ. Τσοχατζόπουλος παράλληλα πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, δεν προσφέρομαι για συμψηφισμούς και καταγγέλλω αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Κατάθεση για τα οικόπεδα στην Τήνο

Για την αγορά οικοπέδων στην Τήνο όπου εμπλέκεται υπεράκτια εταιρεία, της οποίας ο ρόλος διερευνάται, κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, που ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της «Ζήμενς», η σύζυγος νυν υψηλόβαθμου στελέχους της ελληνικής εταιρείας. Η μάρτυρας επιβεβαίωσε την αγορά του οικοπέδου σημειώνοντας ότι λόγω της μεγάλης του έκτασης έγινε κατάτμηση. Υποστήριξε ότι πρόκειται για νόμιμη αγοραπωλησία που έκανε ως φυσικό πρόσωπο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεράκτια εταιρεία που επίσης έχει αγοράσει τμήμα του οικοπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ