Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλού τα κακαρίσματα...

Χτες ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να παρουσιάσει μια ευρύτατη συναίνεση και σύμπνοια στην εφαρμογή του νόμου -πλαισίου στα Πανεπιστήμια, παρουσιάζοντας ανάμεσα σε άλλα και τα τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν καταθέσει τα ιδρύματα. Εξαγγέλλοντας μάλιστα ένα «δεύτερο κύμα» αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, καθώς και την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05.

Ολο αυτό το «πακέτο» αγνοεί επιδεικτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που βρίσκει να πει, συνεχίζοντας να παίζει το παιχνίδι των εντυπωσιασμών, είναι ότι «δεν ανήκει στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που νιώθει την ανάγκη ο κ. Στυλιανίδης να τις συγχαρεί για την "υπεύθυνη" στάση τους στα πανεπιστήμια».

Κι όμως. Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια της κυβέρνησης ανήκουν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτον έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι της κυβέρνησης, να αξιοποιήσει τυχοδιωκτικές και προβοκατόρικες ενέργειες για να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να μην αφήσει να εκφραστούν τα πραγματικά αιτήματα των φοιτητών και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους αντιδρούν στο νόμο -πλαίσιο. Δεύτερον, όσον καιρό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε τον εφησυχασμό ότι δήθεν ο νόμος - πλαίσιο είναι ανεφάρμοστος, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων συμπλήρωναν τα τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει γαργάρα τις δικές του ευθύνες, την ίδια του τη συμφωνία με το νόμο - πλαίσιο και το σύνολο των αντιδραστικών αλλαγών. Η πραγματικότητα όμως, την οποία φοιτητές και σπουδαστές γνωρίζουν πολύ καλά, δεν κρύβεται με εντυπωσιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ