Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.-- Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα «Σόσιο Τιέντα», δηλαδή τη δημιουργία τουλάχιστον 20.000 καταστημάτων τροφίμων που θα πουλούν σε χαμηλές τιμές ώστε να αντιμετωπιστεί μία πτυχή της επισιτιστικής κρίσης. Τα καταστήματα αυτά θα τροφοδοτούνται από ένα άλλο πρόγραμμα το «Σόσιο Σολιντάριο» που παρέχει τρόφιμα σε τιμές κόστους για το λαϊκό πληθυσμό που μπορούν να τα βρουν σε όλα τα καταστήματα τροφίμων.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Την είσοδο της Γουατεμάλας στο Πετροκαρίμπε θα συζητήσουν τις προσεχείς ημέρες οι εκπρόσωποι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας (PDVSA) και του υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών της Γουατεμάλας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πάνω από 20 άμαχοι υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ισλαμιστών και κατοχικών δυνάμεων το τελευταίο 48ωρο στην ευρύτερη περιοχή της σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Σύμβουλος «αναπτυξιακών επενδύσεων» της κυβέρνησης του Προέδρου Ερνεστ Μπάι Κορόμα της δυτικοαφρικανικής Σιέρα Λεόνε διορίστηκε χτες ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- ΗΠΑ και ΕΕ αναμένεται να ζητήσουν από το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, να στείλει στη Ζιμπάμπουε παρατηρητές για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 27ης Ιούνη, «για να αποτραπούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΠΡΑΓΑ.-- Νέα εργατική κινητοποίηση των συνδικάτων πραγματοποιήθηκε χτες έξω από το κτίριο της κυβέρνησης ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, την ίδια ημέρα που οι εκπαιδευτικοί της Τσεχίας πραγματοποιούσαν 24ωρη απεργία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

ΚΙΕΒΟ.-- Ομάδες διάσωσης βρήκαν χτες 23 ανθρακωρύχους ζωντανούς μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ορυχείο της ανατολικής Ουκρανίας με αποτέλεσμα το θάνατο 2 ανθρακωρύχων, ενώ 13 παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ