Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Αντίσταση στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης

Ανακοίνωση για τις απεργίες στις 10, 17 και 18 Ιούνη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργίες στις 10, 17 και 18 Ιούνη, απέναντι στη συμφωνία παράδοσης του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» και στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, απευθύνει η ΕΣΚ ΟΤΕ στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Ταυτόχρονα, τους καλεί να δηλώσουν μαζικό «παρών» στις περιφρουρήσεις των απεργιών και στις κινητοποιήσεις με το μπλοκ και το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία παράδοσης του ΟΤΕ στην "Ντόιτσε Τέλεκομ" ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΟΤΕ και παραδίδει στην ουσία όλο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στα χέρια των ιδιωτικού κεφαλαίου». Πιο κάτω σημειώνεται ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ «είναι γνωστή, αφού η ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών ήταν δικό του έργο». Ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε ανοιχτά πλέον υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, αφού αποδέχεται τη συμμετοχή των ιδιωτών».

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες των άλλων παρατάξεων στην ΟΜΕ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ) και λοιποί ακομμάτιστοι - υπογραμμίζει ότι «τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας αλλά με "δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα"»!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η ΕΣΚ τονίζει ότι η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων «είναι πράγματι το αντίπαλο δέος στις υποταγμένες, κυβερνητικές, φιλοεργοδοτικές και αναξιόπιστες συνδικαλιστικές ηγεσίες στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν κόντρα στα τετελεσμένα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και των τηλεπικοινωνιών, ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί. Ο αγώνας συνεχίζεται για ανθρώπινα ωράρια, μισθούς, συντάξεις, για σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, για σταθερή μόνιμη εργασία για όλους χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ