Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Να ανακληθούν οι απολύσεις

Οι επιχειρηματίες της Υγείας θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της απλήρωτης δουλειάς των κλεμμένων ρεπό και αργιών, για να βγάζουν όλο και περισσότερα κέρδη, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με αφορμή τις απολύσεις πέντε εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

«Δεν είναι τυχαίες οι απολύσεις, της Αντιπροέδρου του Κλαδικού Σωματείου Πειραιά, του Γενικού Γραμματέα του Κλαδικού Κέρκυρας ,του αναπληρωματικού μέλους στο Διοικητικού Συμβουλίου στο Ιασώ General. Οι απολύσεις αυτές καταδεικνύουν την τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους, που συνδικαλίζονται, που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους» επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ και τονίζει: «Στόχος τους είναι η κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΟΣΝΙΕ».

«Η στάση αυτή της εργοδοσίας, συνεχίζει η ΟΣΝΙΕ, στηρίζεται από την αντεργατική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ και δίνει "αέρα στα πανιά της", καθώς και από τη στάση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που οι θέσεις τους και η δράση τους διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών. Οπως και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) που υποστηρίζουν τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας Πρόνοιας».

Η ΟΣΝΙΕ, τα ταξικά σωματεία και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνουν ότι δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και απαιτούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Επίσης, διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. «Παλεύουμε για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», καταλήγει η ανακοίνωση


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org