Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
Εχουμε εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους που αντιστέκονται

Στην έναρξη του Συνεδρίου μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Αρχισε, χτες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 5ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, με την εκλογή νέας διοίκησης.

Το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ συνέρχεται μέσα σε συνθήκες όξυνσης όλων των προβλημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου και των άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα, εξαιτίας της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, που στη στρατηγική της στηρίζεται από τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανατροπή των συσχετισμών υπέρ της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», το ψηφοδέλτιο της οποίας στηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, τη χτεσινή έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, είπε ότι «το ΚΚΕ ούτε αποδέχεται ούτε συμβιβάζεται με την υπάρχουσα κατάσταση σε βάρος του δικαιώματος το λαού στην ενημέρωση, σε βάρος των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και ειδικά των νέων».

«Ακούμε συχνά διακηρύξεις περί "πολυφωνίας, ισοτιμίας και αντικειμενικής ενημέρωσης". Τις θεωρούμε υποκριτικές. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ ελέγχεται από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Υπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές τους. Εκφράζουν και τις αντιθέσεις τους, την ιδεολογία τους. Προωθούν τους σχεδιασμούς τους στη διαμόρφωση πολιτικών σεναρίων» σημείωσε και στάθηκε ιδιαίτερα στην αποσιώπηση των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ.

Ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι «το ΚΚΕ εκτιμά πως η μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να αντιμετωπίσει, να περιορίσει το νοσηρό κλίμα, τον αποπροσανατολισμό, την εξαχρείωση, την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των δημοσιογράφων, είναι η ανάπτυξη της κοινής πάλης κατά του κεφαλαίου και της πολιτικής που ειδικά στα ΜΜΕ και γενικά υπηρετεί τα συμφέροντά του».

Και κατέληξε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Εχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων και στους δημοσιογράφους που αντιστέκονται, δεν ανήκουν ούτε υπηρετούν την αστική τάξη, την εξουσία και τους μηχανισμούς της, που βλέπουν ότι το συμφέρον και το χρέος τους ταυτίζεται με το δίκιο της εργατικής τάξης και το συμφέρον των λαϊκών δυνάμεων, που είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν στην αναγκαία γενικευμένη αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος για σύγχρονα δικαιώματα, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία».

Επεισόδιο με Σιούφα

Την έναρξη του Συνεδρίου ήταν προγραμματισμένο να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας. Οταν ανέβηκε στο βήμα, σύνεδροι άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, με αποτέλεσμα ο Δ. Σιούφας να αποχωρήσει. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ένοπλος φρουρός του είχε παραμείνει στην αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε γενικευμένες αντιδράσεις και τη διακοπή των εργασιών για λίγα λεπτά. Η διαδικασία συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των κομμάτων, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ