Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΑΒ
Εξαγγελίες μακριά από τις ανάγκες

Την έγκριση της πρόσληψης 250 διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας, όταν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι 3.000, ενώ για την πανελλαδική κάλυψη χρειάζονται τουλάχιστον 5.000 και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς.

Το υπουργείο ανακοίνωσε και την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για το ΕΚΑΒ, τα δημόσια νοσοκομεία και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο στόλο του ΕΚΑΒ «αθροίζει» και 70 ασθενοφόρα με εξοπλισμό κινητής μονάδας που δώρισε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, για να ενισχυθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στις πυρόπληκτες περιοχές. Δηλαδή, οι εφοπλιστές έρχονται να «μακιγιάρουν» το εκμεταλλευτικό τους πρόσωπο προσφέροντας ψίχουλα, με τη συνδρομή πάντα της κυβέρνησης που αποθεώνει τους χορηγούς.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ψηφίστηκε στη Βουλή διάταξη που υπολογίζει ως διπλό συντάξιμο χρόνο το χρόνο πτήσης του ιπτάμενου προσωπικού του ΕΚΑΒ. Δίνεται έτσι τέλος στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που αρνούνταν ως σήμερα να αναγνωρίσει την πτητική δραστηριότητα του ιπτάμενου προσωπικού του ΕΚΑΒ (που απ' το 1994 λειτουργεί με την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ) ως διπλάσιο συντάξιμο χρόνο, όπως ισχύει για όλα τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα που παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες πτήσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ