Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Μαζικές εξορμήσεις στις ιδιωτικές σχολές

Πλατύ άνοιγμα στη νέα βάρδια των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, με στόχο την οργάνωση στο σωματείο τους, πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης όλη την ερχόμενη βδομάδα, το συνδικάτο διοργανώνει καθημερινές εξορμήσεις στις ιδιωτικές σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα νέα παιδιά που σκοπεύουν να δουλέψουν στον κλάδο.

Η προσπάθεια αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι σπουδαστές βιώνουν στο πετσί τους την άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών. Στο όνομα της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές εργάζονται κανονικά στις επιχειρήσεις του κλάδου με αμοιβές «ψίχουλα», χωρίς συντάξιμα ένσημα, παρέχοντας ουσιαστικά τζάμπα εργασία στις επιχειρήσεις. Στη λογική τού «να μάθουν τη δουλειά», απασχολούνται σε άλλες εργασίες από την ειδικότητά τους. Στο όνομα και πάλι της πρακτικής, πολλές σχολές προχωρούν σε συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, με μη ευνοϊκούς όρους συνολικά ως προς τα εργασιακά δικαιώματα.

Το συνδικάτο με το φυλλάδιο που θα μοιράσει στους σπουδαστές, συνοδευόμενο και από αίτηση εγγραφής στο σωματείο, καλεί τους νέους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στην ταξική τους οργάνωση, να γνωρίσουν και να παλέψουν για τα τα δικαιώματά τους. Γιατί, όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, «αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με μια γροθιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ