Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ερευνα για τις υποκλοπές

ΒΟΝΝΗ.--

Διαστάσεις πλέον προσλαμβάνει το σκάνδαλο υποκλοπών του ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, καθώς οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με στόχο τη συλλογή αποδεικτικού υλικού καθώς η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DT, Ρενέ Ομπερμαν, επιμένει ότι δεν υπήρξε υποκλοπή τηλεφωνημάτων όπως αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel, αλλά... παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία των τηλεφωνημάτων. Εντούτοις το Spiegel ανέφερε ότι «στόχος των υποκλοπών με τις κωδικές ονομασίες "Κλίπερ" και "Ράινγκολντ" ήταν η αξιολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων συνδιαλέξεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, που γίνονταν από συσκευές που ανήκαν σε δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυπταν το ρεπορτάζ των δραστηριοτήτων της DT».

Ομως χθεσινό δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει ότι η διεύθυνση της εταιρείας, δηλαδή ο Ομπερμαν, φέρεται να γνώριζε από το καλοκαίρι του 2007 για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, χωρίς να προβεί στα ενδεδειγμένα μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, κληθείς να σχολιάσει τις επιδόσεις της DT στο... θεάρεστο «σπορ» των υποκλοπών - για το οποίο υπήρξε η σχετική εισαγγελική παρέμβαση των γερμανικών αρχών - περιορίστηκε να δηλώσει είναι μια «δυσάρεστη υπόθεση», με την οποία ασχολείται το Γερμανικό Δημόσιο και έσπευσε να διευκρινίσει πως η συμφωνία για την πώληση του ΟΤΕ... είχε προηγηθεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ