Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Αρνηση αγώνων από την πλειοψηφία

Αρνήθηκε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ στη συνεδρίαση της 25ης του Μάη την πρόταση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) - που είναι και πρόταση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό - για κινητοποίηση με αίτημα τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Με ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ σημειώνει πως «η πλειοψηφία αρνήθηκε και πάλι να κηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ψευτοδικαιολογία ότι πρώτα "σαν ΓΣΕΒΕΕ να επιδιώξουμε συνάντηση με την υπουργό". Η ΓΣΕΒΕΕ επανειλημμένα έχει συναντηθεί με τους υπουργούς, αλλά η κατάσταση στον ασφαλιστικό μας οργανισμό χειροτερεύει».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση φορτώνει το κόστος του Ταμείου εξ ολοκλήρου στις πλάτες των ασφαλισμένων και ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που αποτελείται από συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, δεσμευμένοι από την πολιτική των κομμάτων τους, που βλέπουν την ασφάλιση και την υγεία σαν κόστος, δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Δε θέλουν γιατί προφανώς βολεύονται με τη συγκεκριμένη πολιτική, δεν μπορούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Αυτοί στηρίζονται από ένα κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι εθισμένο να λειτουργεί μέσα από προγράμματα, σεμινάρια και ημερίδες, στη λογική και πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα συμβιβασμένο και εκφυλισμένο».

Η ΟΒΣΑ καλεί σε συνδικαλιστική και πολιτική απομόνωση αυτών των δυνάμεων, διαφύλαξη των ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων, ενδυνάμωση της συνεργασίας με τα λαϊκά στρώματα και το ΠΑΜΕ, ακόμη πιο μαζικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ