Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία ανοχή στη ληστεία του κεφαλαίου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για την ακρίβεια υπογραμμίζεται:

«Τα 41 μέτρα και οι "συμφωνίες κυρίων" της κυβέρνησης με τους μεγαλοβιομήχανους δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με διακοσμητικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούν άλλο την κοροϊδία. Δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή πια στη ληστεία των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών. Καμιά εμπιστοσύνη στα ιδεολογήματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", που αναζητούν μια αγορά καλή και ανταγωνιστική, που να μην οδηγεί στα καπιταλιστικά μονοπώλια και στο υπερκέρδος. Είναι παραλογισμός.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, διεκδικώντας άμεσα μέτρα: Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις - επίδομα ανεργίας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όλων των διοδίων. Μείωση των τιμών σε νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνο.

Να συνδέσουν τα άμεσα αιτήματα με την πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, για κατάργηση, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, στο δρόμο της αντιπαράθεσης με την ΕΕ. Να εμπιστευτούν τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία, αποδυναμώνοντας τα κόμματα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ