Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
«Οχι» στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τη σύλληψη μέλους της ΚΝ Τσεχίας, επειδή διαδήλωνε με πικέτα της ...παράνομης οργάνωσής του!

Από εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στην πρεσβεία της Τσεχίας, τον περασμένο Απρίλη
Από εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στην πρεσβεία της Τσεχίας, τον περασμένο Απρίλη
Η ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική σύλληψη του μέλους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, David Pazdera, σε πορεία που πραγματοποιήθηκε χτες από την οργάνωση και την ένωση σωματείων «CMKOS» στην Πράγα ενάντια στα σχέδια της τσέχικης κυβέρνησης και της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας της χώρας. Παρόμοιες διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τη μεγάλη διαδήλωση της 24 Ιούνη. Ο λόγος της σύλληψης ήταν ότι κατά τη διάρκεια της πορείας το μέλος της ΚΝ Τσεχίας κρατούσε πικέτα που έφερε την υπογραφή της ΚΝ Τσεχίας, οργάνωσης ...απαγορευμένης.

«Το συγκεκριμένο γεγονός», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού της Συμβουλίου, «αποτελεί εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης απαγόρευσης της ΚΝ Τσεχίας, απόφαση που έχουν πάρει από τον περασμένο Μάρτη τα δικαστήρια της χώρας, με τις εντολές και τις "ευλογίες" της τσέχικης κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η προκλητική αυτή ενέργεια είναι συνέχεια της κατάσχεσης σημαιών από πορεία της ΚΝ Τσεχίας στην πόλη Μπρνο στην πρόσφατη πρωτομαγιάτικη πορεία.

Πρόκειται για μεθοδευμένη κλιμάκωση των προκλητικών αντικομμουνιστικών επιθέσεων που πρέπει να καταδικαστούν από κάθε νέο, νέα, μαζικό νεολαιίστικο φορέα συνολικά από το λαϊκό κίνημα.

Η νέα τρομοκράτηση των συντρόφων της ΚΝ Τσεχίας πρέπει να πέσει στο κενό. Το μήνυμα καταδίκης που ήδη έχουν στείλει πάνω από 100 φορείς, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, το παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης ενάντια στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας που ήδη έχει εκδηλωθεί, πρέπει να δυναμώσει». Γι' αυτό και η ΚΝΕ καλεί όλες τις πολιτικές νεολαίες «να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό που σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη».

Μπροστά και στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, η ΚΝΕ θα ξεκινήσει πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης της ΚΝ Τσεχίας για όλο το καλοκαίρι, επιδιώκοντας «να στηριχτεί και υλικά ο δύσκολος αγώνας των συντρόφων μας στην Τσεχία».

«Οχι στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας. Η αντικομμουνιστική τρομοκράτηση δε θα περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αντικομμουνιστική επίθεση δεν πρόκειται να περάσει(2008-04-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας(2008-04-12 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!(2008-03-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη με το ΚΚ Βοημίας Μοράβίας(2006-05-04 00:00:00.0)
Για τις προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας(2006-03-16 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα δίνει τη μάχη(2006-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ