Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονίες συνδικαλιστών και μελών του ΚΚ Κολομβίας

Οι δολοφονίες συνδικαλιστών, μελών του Δημοκρατικού Πόλου, μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας, αλλά και η καμπάνια κατατρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος στη Βάλε ντελ Κάουκα αυξάνονται δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια συνολικά του πληθυσμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Εναλλακτικός Δημοκρατικός Πόλος (PDA).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βος», ήδη το PDA έχει καταφύγει στη Γενική Εισαγγελία καταγγέλλοντας τις δολοφονίες που συνεχώς αυξάνονται από την ημέρα έναρξης της περασμένης εκλογικής καμπάνιας του υποψήφιου προέδρου Χοσέ Ομπντούλιο Γκαβίρια, τονίζοντας ότι «η κατάσταση της ασφάλειας έχει επιδεινωθεί δραματικά από τις δολοφονίες, αλλά και τις απειλές, που προέρχονται από παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις. Η τελευταία προσφυγή μας ενώπιον της Εισαγγελίας αφορούσε τις καταγγελίες και τα στοιχεία ύπαρξης ενός ενορχηστρωμένου και λεπτομερέστατου σχεδίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή και στοίχισε τη ζωή και του ηγετικού στελέχους του φοιτητικού κινήματος και βουλευτή του PDA, Κάρταγκο Αντρες Φελίπε Γιάνο Κάλβο, 26 ετών».

Επίσης, ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κολομβίας (CUT) καταγγέλλει ότι «υπάρχει σε εξέλιξη καμπάνια εξόντωσης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος και των ηγετικών του στελεχών. Μόνο κατά τους πρώτους μήνες του 2008, τουλάχιστον 30 συνδικαλιστές δολοφονήθηκαν - 6 ηγετικά στελέχη και 24 συνδικαλιστές. Απεμπολώντας κάθε ευθύνη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κανένας τους δεν είχε δεχτεί απειλές, δε βρισκόταν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες του ούτε αντιμετώπιζε εχθρικές συνθήκες στον τόπο δουλειάς του»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ