Κυριακή 4 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων και δραστηριοτήτων
  • Το ΚΚΕ βραβεύτηκε για την αλληλεγγύη του από το Κρατικό Συμβούλιο
  • Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Στιγμιότυπο από τη μεγαλειώδη πρωτομαγιάτικη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αβάνα (πάνω από 500 χιλιάδες κόσμου), όπου συμμετείχε και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Associated Press

Στιγμιότυπο από τη μεγαλειώδη πρωτομαγιάτικη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αβάνα (πάνω από 500 χιλιάδες κόσμου), όπου συμμετείχε και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη σοσιαλιστική Κούβα που ξεκίνησε στις 29 Απρίλη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ήταν η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και συμμετείχαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ, και η Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ υπήρξαν πολύμορφες δραστηριότητες και σειρά συναντήσεων με στελέχη του κόμματος, του κράτους και μαζικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πήρε μέρος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαδήλωση για την Πρωτομαγιά, όπου ο κουβανικός λαός γιόρτασε την Ημέρα της Εργατικής Τάξης σαν ημέρα κατά του ιμπεριαλισμού και για την υπεράσπιση του σοσιαλισμού. Εκεί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Κράτους και Β΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Ραούλ Κάστρο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον κουβανικό λαό, που κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μάχεται για το δίκιο του και το σοσιαλισμό, σημειώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους Ελληνες κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους λαούς γενικότερα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εργατών της Κούβας (CTC), όπου τιμήθηκαν με το Μετάλλιο του Ηρωα της Εργασίας, από το κράτος και το ΚΚ Κούβας, 38 εργαζόμενοι και 2 κολεκτίβες για την πρωτοποριακή τους δουλειά στη σοσιαλιστική κοινωνία.

Εκτίμηση στο ΚΚΕ

Την Παρασκευή, το ΚΚΕ, στο πρόσωπο της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην αλληλεγγύη και τη στήριξη της Κούβας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, ύστερα από απόφαση του Κρατικού Συμβουλίου, με την υπογραφή του Κουβανού Προέδρου Ραούλ Κάστρο. Στην εκδήλωση διαβάστηκε απόφαση του Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) και μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Το βράδυ της Παρασκευής, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αναχώρησε για την πόλη Πινάρ Ντελ Ρίο, όπου συναντήθηκε με μέλη των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης, επισκέφθηκε αγροτικό συνεταιρισμό και άλλους χώρους και είχε συνάντηση με την τοπική οργάνωση και στελέχη του κόμματος.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ έγιναν μια σειρά συναντήσεις, μεταξύ των οποίων με τον Πρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, τον Α΄ Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΚ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Φερνάντο Ραμίρες, τον Πρώτο Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, Χούλιο Μαρτίνες Ραμίρες κ.ά.

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα «Γκράνμα», όργανο της ΚΕ του ΚΚΚ, και την κουβανική τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org