Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΚ ΚΟΥΒΑΣ
Αλληλοενημέρωση σε θερμό, συντροφικό κλίμα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες με τον Ραούλ Βάλντες Βίβο,μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και την Κάρμεν Ελένα Χερέρα,μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας.

Η κουβανέζικη αντιπροσωπεία ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην Κούβα. Διεξοδικά αναφέρθηκε σε πρόσφατα μέτρα στον οικονομικό και άλλους τομείς, που στοχεύουν στην ενίσχυση της Κουβανικής Επανάστασης και του ΚΚ Κούβας. Καταδίκασε τον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία σημειώνοντας ότι εγκαινιάζει μια πολύ επικίνδυνη καμπή στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η Αλ. Παπαρήγα ενημέρωσε για τις πολύμορφες δραστηριότητες ενάντια στο βρώμικο πόλεμο. Ενημέρωσε και κατήγγειλε τη συμμετοχή της χώρας μας στην επίθεση του "Νέου ΝΑΤΟ" κατά μιας ανεξάρτητης χώρας. Εξέφρασε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στον αγώνα του κουβανέζικου και του γιουγκοσλαβικού λαού, που με την αντίστασή τους ξεσκέπασαν τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κούβα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης: Η πρέσβειρα της Κούβας Μαρία Γκονζάλες, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ