Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Σε "καλό δρόμο" οι ενταξιακές διαδικασίες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Μέσα σε κλίμα "συνεργασίας και κατανόησης", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κύπρου Γ. Βασιλείου,πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες η 4η Συνάντηση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, σε επίπεδο διαπραγματευτών.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το επίπεδο εναρμόνισης της κυπριακής νομοθεσίας σε σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο σε πέντε τομείς: Δίκαιο εταιριών, προστασία καταναλωτών και δημόσια υγεία, Τελωνειακή Ενωση, εξωτερικές (εμπορικές) σχέσεις και ανταγωνισμός.

Τα κεφάλαια προστασίας καταναλωτών και δημόσια υγεία, Τελωνειακή Ενωση και εξωτερικές σχέσεις, όπως ανέφερε η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Ανοιχτά παραμένουν τα κεφάλαια του εταιρικού δικαίου και ανταγωνισμού για τα οποία θα συνεχιστούν οι επαφές και η εξέταση συμπληρωματικών πληροφοριών, με στόχο να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες και σ' αυτούς τους τομείς.

Εκφράζεται επίσης αισιοδοξία ότι μέχρι την επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου σε επίπεδο υπουργών, θα κλείσει και το κεφάλαιο που αφορά τις επικοινωνίες.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί συνολικά σε εννέα τομείς συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της βιομηχανικής πολιτικής και της στατιστικής.

Με τον Βρετανό Αρμοστή ο Δ. Χριστόφιας

Ο γγ του ΑΚΕΛ κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό Αρμοστή ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για το Κυπριακό, τονίζοντας ιδιαίτερα πως οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης πρέπει να παραμείνουν στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και να στοχεύουν σε λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, επανέλαβε την αξίωση για άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και την εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

"Διευκρινίσεις" θα ζητήσει ο Σπ. Κυπριανού

Ο πρόεδρος της Βουλής Σπ. Κυπριανού ανέφερε ότι το θέμα των απειλών εναντίον της πρεσβείας της Κύπρου στην Τεχεράνη διερευνάται. Μιλώντας κατά την άφιξή του από την περσική πρωτεύουσα, ο Σπ. Κυπριανού είπε ότι πρόκειται για κίνηση από κάποιους που δεν επιθυμούν βελτίωση των σχέσεων Κύπρου - Ιράν. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί για το επεισόδιο πριν την άφιξη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της οποίας ηγούνταν στο Ιράν. Ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τέλος δημοσίευμα περσικής εφημερίδας ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια εναντίον της πρεσβείας στην Τεχεράνη βρίσκονταν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ