Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της ΕΕΔΥΕ που παίρνουν βαθύ αντιπολεμικό και αντιΝΑΤΟικό χαρακτήρα.Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είναι:

Στο Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" μαζί με 52 φορείς της πόλης και της περιοχής διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων "Ειρήνη - Μάης '99", που είναι αφιερωμένες στον αγώνα των λαών της Γιουγκοσλαβίας και όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στο ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ.

- Σήμερα Πέμπτη, 20 Μάη, στις 8.30 μμ στην Πλατεία Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο ενώ οι φτωχοί πάνε στις μάχες". Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης,γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, που θα αναφερθεί στον "ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια, τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και τα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος". Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από τα συγκροτήματα "Συντροφιά με την παράδοση" και "Ζορμπάς".

- Την Τρίτη 25 Μάη στις 7.30 μμ στην Πλατεία Πανοπούλου διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται: Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα: "Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το σταμάτημα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία", έκθεση παιδικού βιβλίου, χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα των Συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Συντροφιά με την παράδοση", Πολιτιστικός Σύλλογος "Ζορμπάς", Χορευτικό Αη Γιάννη Ρηγανά, Χορευτικό ΔΟκιμίου, χορευτικό Εργατικού Κέντρου).

Στη Σάμο

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη διοργανώνει στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, πορεία ειρήνης από το Κοκκάρι προς τη Σάμο, την Κυριακή 23 Μάη στις 6.00 μμ.Στο τέλος της πορείας στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου, μετά την ομιλία και τους χαιρετισμούς φορέων θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του "Λα Μινόρε".

Σε συμμετοχή επίσης καλεί η Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ).

Στην Κρήτη

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Σητείας διοργανώνει συναυλία για την ειρήνη στα Βαλκάνια το Σάββατο 22 Μάη με νεανικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία της Σητείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ