Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Να ηττηθούν οι πρωταγωνιστές αυτής της πολιτικής

Περιοδεία χτες στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ

Στα εργοστάσια της υπό ιδιωτικοποίηση ΣΟΦΤΕΞ στο Μεγάλο Πεύκο και στο Βοτανικό περιόδευσε χτες ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Κ. Παρασκευάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει σε αμερικανική πολυεθνική κοινοπραξία, αλλά και να τους καλέσει στις επικείμενες ευρωεκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη δύναμη αντίστασης, είναι η μόνη δύναμη που έρχεται σε κόντρα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για το ξεπούλημα των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, όπως της ΣΟΦΤΕΞ, αλλά πολύ περισσότερο όμως στάθηκε κατηγορηματικός, αλλά και αποκαλυπτικός για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Αναφερόμενος στη μαύρη προπαγάνδα του κυβερνώντος κόμματος, που προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ με την προπαγάνδα τού "δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά είμαστε μικρή χώρα κλπ. ", προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του και ταυτόχρονα δηλητηριάζει το λαό με το φαρμάκι της υποταγής και της υποτέλειας. Ταυτόχρονα, ενώ η πολιτική του είναι αυτή που μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στο βούρκο αυτού του βρώμικου πολέμου και την ιμπεριαλιστική πολιτική, η ηγεσία του επικαλείται "κινδύνους", για να εμφανιστεί προεκλογικά σαν τη μοναδική εγγύηση για την ειρήνη".

Για το νόημα που έχουν οι ευρωεκλογές ειδικά αυτή την περίοδο, που μαίνεται ο πόλεμος στη γειτονιά μας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε προς τους εργαζόμενους: "Μπροστά στις ευρωεκλογές ο λαός να κρίνει την κυβέρνηση με βάση τα γεγονότα, την πραγματικότητα. Να μην παρασυρθεί από την ηττοπάθεια που καλλιεργείται σκόπιμα ούτε από την παραπλανητική προπαγάνδα. Τώρα πια και οι πέτρες ξέρουν πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει διαπρέψει στην κοροϊδία, στην εξαπάτηση, στη μαεστρία να παρουσιάζει τη νύχτα - μέρα".

Οσο δε για τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, ο Κ. Παρασκευάς κατήγγειλε ότι "η κυβέρνηση συμμετέχει - στηρίζει - στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, όπως ισχυρίζεται, αλλά γιατί δε θέλει. Δε θέλει να αντιταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις ΗΠΑ, γιατί βλέπει τα συμφέροντά της δεμένα με τα συμφέροντα και τους στόχους αυτών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Γιατί και στο ζήτημα του πολέμου, όπως και στα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, στα ζητήματα της δημοκρατίας είναι με το μέρος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Είναι με το μέρος αυτών που κερδίζουν από τον πόλεμο, αλλά και από την ιμπεριαλιστική ειρήνη. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προσπαθεί με χοντροκομμένα ψέματα να κρύψει τον πραγματικό της ρόλο και τη συμμετοχή της στο βρώμικο αυτό πόλεμο".

Συνεχίζοντας, προειδοποίησε ότι "με την πολιτική των παραχωρήσεων στις αξιώσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης έρχεται πιο κοντά ο πραγματικός κίνδυνος, ο ιμπεριαλιστικός, μια και με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης ενισχύεται η θέση του στην περιοχή. Μία ενδεχόμενη ήττα της Γιουγκοσλαβίας, για την οποία δουλεύει και η κυβέρνηση χέρι χέρι με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, θα πολλαπλασιάσει τους κινδύνους για τη χώρα μιας και θα μεγαλώσουν τόσο οι προκλήσεις όσο και οι πιέσεις. Γιατί το ΝΑΤΟ δε σταματά στη Γιουγκοσλαβία. Αργά ή γρήγορα, αν σπάσει η αντίστασή της, έχουν σειρά άλλες χώρες και δυστυχώς και η δικιά μας".

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι "οι ιμπεριαλιστές δεν εξευμενίζονται με παραχωρήσεις, αντίθετα αποθρασύνονται, γίνονται πιο επιθετικοί. Επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γιατί ταυτίζεται με τις δυνάμεις του πολέμου και της άγριας εκμετάλλευσης. Η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού είναι δική του υπόθεση. Σήμερα - συνέχισε - περισσότερο από άλλες φορές η αναχαίτιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, η αποτροπή των κινδύνων, η διασφάλιση των δικαιωμάτων συνδέεται με την αλλαγή του προσανατολισμού, με την αποφασιστική ενίσχυση του ρόλου του λαϊκού παράγοντα, με την ήττα των πολιτικών δυνάμεων που πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών και πρώτα από όλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Συνδέονται με την αποφασιστική στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ".

Τέλος, ο Κ. Παρασκευάς επισήμανε ότι "ο λαός έχει να επιλέξει, ανάμεσα στη μακρόχρονη υποταγή και το συμβιβασμό σε όσα δεινά του επιφυλάσσουν οι λεγόμενοι ισχυροί και τα στηρίγματά τους και ανάμεσα στο δρόμο του αγώνα για την ειρήνη, την κατοχύρωση των συμφερόντων του, την πρόοδο του τόπου και την οριστική ήττα των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ