Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στη «Στάργουντ» τα πρώτα δύο ξενοδοχεία

Η ξενοδοχειακή εταιρεία «Στάργουντ» θα αναλάβει τη διαχείριση των δύο πρώτων ξενοδοχείων που θα κατασκευαστούν στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου - «μαμούθ» του εφοπλιστή Β. Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ ΑΕ), που προχωρεί με τις «ευλογίες» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή επιδοτούνται προκλητικά, με περισσότερα από 140 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν επισημανθεί οι σημαντικοί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι που εγκυμονεί η ανάπτυξη γηπέδων γκολφ σε εκατοντάδες στρέμματα, λόγω της κοπής δέντρων για τη διαμόρφωσή τους και των απαιτήσεων ύδρευσης, οι οποίες είναι εξαιρετικά μεγάλες. Μια τεράστια περιοχή έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Η πλήρης ανάπτυξη των εγκαταστάσεων αναμένεται να αποτελέσει και την «ταφόπετρα» πολλών μικρών τουριστικών μονάδων, καθώς προβλέπεται η δημιουργία υπερπολυτελών ξενοδοχείων και υποστηρικτικών δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών εντός των συγκροτημάτων.

Η «Στάργουντ» (διαχειρίζεται ξενοδοχεία όπως το «Μεγάλη Βρετανία» και τον «Αστέρα Βουλιαγμένης») θα αναλάβει τα δύο ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στην περιοχή Ρωμανού, τα «Romanos Navarino Dunes Resort» και «Westin Navarino Dunes Resort» σε έκταση 1.300 στρεμμάτων. Τα ξενοδοχεία αλλά και η ευρύτερη εγκατάσταση περιλαμβάνουν 766 δωμάτια συνολικά με 265 ιδιωτικές πισίνες(!!!), κέντρα θαλασσοθεραπείας, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, συνεδριακό κέντρο 2.000 ατόμων, ανοιχτό θέατρο, εμπορικό κέντρο, εστιατόρια και επώνυμα μπαρ και φυσικά δύο γήπεδα γκολφ που θα τα διαχειρίζεται η πολυεθνική εταιρεία «Troon Golf».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ