Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Νέα έρευνα στην αγορά πετρελαιοειδών

Την ώρα που οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την πλήρη ασυδοσία και την άγρια κερδοσκοπία στην αγορά πετρελαιοειδών (τα μονοπώλια μετρούν τα υπερκέρδη που τους αποφέρει η πολιτική του «ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς» στα καύσιμα, με τη βενζίνη να έχει φτάσει το 1,30 ευρώ το λίτρο), η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε χτες ότι θα... ξαναδιερευνήσει πώς λειτουργεί ο «ανταγωνισμός» στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, βάσει του νόμου που διέπει τη λειτουργία της, θα «αξιολογήσει κατά πόσο έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον κλάδο αγοράς και εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα» μετά τα μέτρα που υπέβαλε πριν από ένα χρόνο περίπου, μέρος των οποίων υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αφήνει, ακόμα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να «τροποποιήσει» ή να επιβάλει μέτρα «ελαφρύτερα ή βαρύτερα» στις επιμέρους αγορές.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα που είχε πάρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο όνομα της αντιμετώπισης των λεγόμενων στρεβλώσεων του «ανταγωνισμού» στην αγορά πετρελαιοειδών όχι μόνο δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική αντιμετώπιση της λεηλασίας των εισοδημάτων των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια των μονοπωλίων, αλλά στο σύνολό τους συντελούσαν στην ενίσχυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ