Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες φοροαπαλλαγές στους εξαγωγείς

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το όριο απαλλαγής ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Τη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις - με την επέκταση του ορίου απαλλαγής από ΦΠΑ - ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πως η οικονομία «αντέχει», αλλά μόνο για παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα λήψης νέου συμπληρωματικού ορίου απαλλαγής στις επιχειρήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν τη διαδικασία απαλλαγής από το ΦΠΑ (η διαδικασία ορίζεται με την 1103551/8478/Α0014/ΠΟΛ.1262/2.8.1993 Α.Υ.Ο.) και εξαντλούν το όριο που τους έχει χορηγηθεί για το δωδεκάμηνο.

Για τη λήψη του νέου συμπληρωματικού ορίου (πάνω από το όριο που προβλέπει η παραπάνω απόφαση), οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ:

Πρώτον, έντυπη αίτηση (μετά την παρέλευση τουλάχιστον εξαμήνου από την προηγούμενη αίτηση) μαζί με συγκεντρωτική κατάσταση (με την αξία των διασαφήσεων εξαγωγής), καθώς και των ενδοκοινοτικών παραδόσεων του προηγούμενου δωδεκαμήνου.

Δεύτερον, να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση για θεώρηση και το «Ειδικό Διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής από το ΦΠΑ».

Εννοείται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να ανακοινώσει και το ποσό των απωλειών που θα έχει το Δημόσιο από τη σχετική απόφαση με την παραπέρα διεύρυνση των φοροαπαλλαγών στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ