Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για εκβιασμό μέσω ιστοσελίδας

Αυξάνεται ο αριθμός των καταγγελλόντων ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού και προσβολής προσωπικότητας από συγκεκριμένα blogs στο διαδίκτυο. Υστερα από πολύμηνη έρευνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό των εισαγγελικών αρχών σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη παράνομων κακουργηματικών πράξεων. Ερευνα έγινε και στο γραφείο του διευθυντή σύνταξης εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας. Ο ίδιος δηλώνει «μπλόγκερ», αλλά όχι κακοποιός.

Ενας από τους διαχειριστές του φέρεται να ήταν ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», Α. Καψαμπέλης. Η έρευνα των αρχών, που έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της εφημερίδας, επικεντρώθηκε σε υπολογιστές στο γραφείο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του δημοσιογράφου, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα» πως δεν εμπλέκεται σε κανενός είδους εκβιασμό.

Οι διαδικασίες άρσης του απορρήτου έγιναν με τη συνεργασία των αρχών των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η εταιρεία «Google», λογισμικό και σέρβερ της οποίας χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε ανοίγει διαδικτυακό ημερολόγιο στο blogspot.-com. Οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει στις ελληνικές εφτά - οχτώ ηλεκτρονικά ίχνη.

Δικομματική αντιπαράθεση στη Βουλή

Δικομματική αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση με το μπλογκς Press.gr και τις κατηγορίες ότι μέσω αυτού ασκούνταν εκβιασμοί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι έχει στοιχεία πως όσες συκοφαντίες εναντίον του και εναντίον συνεργατών του δημοσιεύονταν στο μπλογκς στη συνέχεια υιοθετούνταν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέθεταν σχετικές Ερωτήσεις. «Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει συμπαιγνία και σχέση του ΠΑΣΟΚ με το Press.gr» είπε, αλλά στη συνέχεια έκανε λόγο για «πολιτικό κατήφορο» και προσπάθεια σπίλωσής του και κατασυκοφάντησής του από συγκεκριμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι σε τέσσερις περιπτώσεις (4 και 5 Ιουλίου, 3 και 12 Δεκέμβρη) «συκοφαντικά» δημοσιεύματα του Press.gr υιοθετήθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έσπευσαν να καταθέσουν τις επόμενες μέρες των δημοσιευμάτων Ερωτήσεις στη Βουλή.

Η θέση αυτή του Γ. Αλογοσκούφη προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τον αποκάλεσε «συκοφάντη» με «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και τον κάλεσε να ανακαλέσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ