Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινεζικής Επιτροπής Ειρήνης

Η διάθεση για στενότερη συνεργασία και κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), την Κυριακή το απόγευμα, μεταξύ της πενταμελούς αντιπροσωπείας της Κινεζικής Επιτροπής για την Ειρήνη και των Θανάση Παφίλη, ΓΓ του ΠΣΕ, και Ηρακλή Τσαβδαρίδη, Εκτελεστικού Γραμματέα του ΠΣΕ και μέλους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε και η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κινέζικης Βουλής, Μα Βενπού, αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορία του ΠΣΕ, ανέδειξε την ιστορική συνεισφορά του στην παγκόσμια ειρήνη και δήλωσε ότι σε πολλά ζητήματα - όπως η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου - υπάρχει ταύτιση απόψεων. Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση να επισκεφτεί πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΣΕ την Κίνα.

Δήλωσε πως η Οργάνωσή τους θα συμμετάσχει τόσο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης, όσο και στην πλατιά συνδιάσκεψη ειρήνης που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλη στο Καράκας. Εκφράστηκε ακόμη και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο του Φόρουμ των Λαών Ασίας - Ευρώπης (AETF), το οποίο θα γίνει τον Οκτώβρη στο Πεκίνο και αποτελεί αντίστοιχη διοργάνωση σε επίπεδο λαϊκών κινημάτων έναντι της Συνόδου της ΕΕ και των χωρών της Ασίας (ASEM).

Με τη σειρά του ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην ιμπεριαλιστική πολιτική που ασκείται παγκόσμια, και εκτενέστερα στην κατάσταση στα Βαλκάνια μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, στο Ιράκ και την Παλαιστίνη, δηλώνοντας ότι οι θέσεις του ΠΣΕ επιβεβαιώνονται, και απαιτείται να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας.

Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Το Σάββατο η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία και πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, καθώς και στο «ολυμπιακό πνεύμα», το οποίο «υπαγορεύει» ειρήνη, ανακωχή, συμφιλίωση των λαών. Επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και ξεναγήθηκε στο μουσείο ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με την Επιτροπή Ειρήνης του Νομού Ηλείας. Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, και η Βέρα Νικολαΐδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με την πρόεδρο της Βιετναμέζικης Ενωσης Οργανώσεων Φιλίας(2021-11-02 00:00:00.0)
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινεζικής Επιτροπής Ειρήνης στην Αθήνα(2018-03-24 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία της κινεζικής Λαϊκής Επιτροπής για την Ειρήνη στην Αθήνα(2015-11-15 00:00:00.0)
Η πρόεδρός του σε επίσκεψη στην Αθήνα(2008-07-27 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις(2008-03-04 00:00:00.0)
Το κίνημα ειρήνης στο προσκήνιο(2005-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ