Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαλκανική συνάντηση επιτροπών ειρήνης

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη, η Βαλκανική Συνάντηση Επιτροπών Ειρήνης και Αντιπολεμικών Επιτροπών που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι 12 οργανώσεων από 10 χώρες της περιοχής (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Κύπρο, Γεωργία και Ουκρανία), καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΣΕ. Θα παρουσιαστούν επίσης εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές σε θέματα όπως:

-- Ο διαμελισμός των Βαλκανίων και η δημιουργία προτεκτοράτων, η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου.

-- Οι επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, ο ρόλος των ξένων βάσεων, στρατηγείων και στρατευμάτων.

-- Οι αγωγοί υδρογονανθράκων και τα ενεργειακά προβλήματα, η ξένη επέμβαση και εξάρτηση στα Βαλκάνια.

Στη σημερινή πολύ κρίσιμη στιγμή για τους λαούς και τα κράτη της Βαλκανικής, τα κινήματα Ειρήνης της περιοχής συναντιούνται για να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, για να σχεδιάσουν τις απαραίτητες κοινές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, στην κατεύθυνση της αναχαίτισης της ξένης επέμβασης και της οικοδόμησης σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, αύριο Τετάρτη, στις 12 μ., στην αίθουσα του 7ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ