Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ
ΣΤΟΠ!

Ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος μας δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά, και με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, o βόθρος ξεχείλισε. Και επειδή μυρίζει έντονα διαφημιστικό χρήμα η οσμή του έφτασε στα σπίτια μας μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων. Μπαίνει το ερώτημα:

-- Μπορεί η κατάσταση αυτή να μας οδηγήσει στη συνειδητοποίηση ότι είναι η φυσική συνέπεια, μεταξύ πολλών άλλων αρνητικών συνεπειών για τα λαϊκά συμφέροντα, ενός συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, τη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και γι' αυτό απαιτείται η ανατροπή του ή

-- θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι, μόνο ή κυρίως, θέμα προσώπων; Και άλλα πρόσωπα ή τα ίδια πρόσωπα σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, που όμως είναι ενσωματωμένα και υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, θα λύσουν το πρόβλημα;

Ολοι εμείς που πιστεύουμε ότι πρέπει να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική λέμε:

-- Ας ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να δεχόμαστε τον αποπροσανατολισμό και την υποκρισία της ανέξοδης ηθικολογίας. Την υποταγή και τον εθισμό στο βιασμό της προσωπικής μας ζωής από τη μια και στην καχυποψία από την άλλη. Την αυταπάτη ότι άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο που παράγει την αθλιότητα και τη σήψη θα λύσουν το πρόβλημα.

-- Ας ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ τα λαϊκά προβλήματα. Την ανεργία, τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων και την αύξηση τιμών. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα της ενημέρωσης. Τα αίτια που τα προκαλούν και τις λύσεις που εμείς θέλουμε τώρα.

-- Ας ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και ας ΔΡΑΣΟΥΜΕ άμεσα για να μη χειροτερεύσει ακόμα πιο πολύ ζωή μας και

-- Ας ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ μια πορεία στην αντίθετη κατεύθυνση, για:

- Να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ τα αναχώματα για μια άλλη κοινωνική οργάνωση ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ