Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπέρασε κάθε όριο!

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθαρή πρόκληση αποτελούν τα όσα είπε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασε την Πέμπτη, με θέμα την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εργασία. Την ώρα που η ανεργία στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους ξεπερνάει το 85%, που οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα οδηγούνται στο περιθώριο και την εξαθλίωση, η υφυπουργός, ξεπερνώντας κάθε όριο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ανεργία στα ΑμΕΑ, αλλά άρνηση για εργασία λόγω των προκαταλήψεων!

«Τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν το 9,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα καθιστούν πολλές φορές τα ΑμΕΑ θύματα διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΥΕ, το 8,9% των ατόμων με αναπηρίες και προβλήματα υγείας παραμένει άνεργο. Ομως το 84% αυτών (των ΑμεΑ και ατόμων με προβλήματα υγείας) είναι οικονομικά ανενεργό (δεν αναζητούν εργασία). Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ενεργοποίηση και στην ενθάρρυνσή τους για ένταξη στην αγορά εργασίας», είπε η υφυπουργός.

Αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση της υφυπουργού, γιατί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή της όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται αποκλειστικά για την ανεργία των ατόμων με αναπηρία που διεκδικούν εργασία ως ένα από τα πρώτα αιτήματά τους. Ας μην ψάχνει άλλοθι. Είναι πολιτικά εκτεθειμένη όπως και η πολιτική της που πρέπει να καταδικαστεί.

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους θα απαντήσουν και σε αυτήν την πρόκληση δυναμώνοντας τους αγώνες τους, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ