Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Ευρώπη ... που παραμυθιάζεται

«Μην ενθουσιάζεσαι, Ευρώπη. Μπορεί ο Πρόεδρος Μπους να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2009, αλλά η εξωτερική πολιτική του διαδόχου του θα έχει πολλά κοινά σημεία με τη δική του».

Αυτά, και άλλα ανάλογα, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» σε σχετικό άρθρο του με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Βέβαια, στο παραπάνω απόσπασμα υπάρχει μια ολόκληρη αλήθεια... και μια «μισή». Η ολόκληρη αλήθεια - αν και δεν περιμέναμε το «Σπίγκελ» να μας «πληροφορήσει», αλλά πάντα είναι χρήσιμες τέτοιες παραδοχές «εκ των έσω» - είναι ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός θα διατηρήσει και θα αυξήσει την επιθετικότητά του ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και θρησκεύματος του νέου Προέδρου. Η «μισή» αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη που «ενθουσιάζεται» είναι η παραδοσιακή δεξιά, η σοσιαλδημοκρατία και οι παραφυάδες της (σ.σ. τύπου «συλλυπητήρια» στην πρεσβεία των ΗΠΑ για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους) οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να προπαγανδίζουν ουσιαστικά ότι ακόμη και... «ένας άλλος ιμπεριαλισμός είναι εφικτός».

Υπάρχει όμως και η Ευρώπη που δεν παραμυθιάζεται. Οι λαοί. Και η οποία σίγουρα δε θα βρει θέση στις σελίδες του «Σπίγκελ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ