Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στοπ» στη δυσωδία που μονοπωλεί την ειδησεογραφία των ΜΜΕ

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής ενάντια στην απαράδεκτη και προκλητική διάκριση που κάνουν τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ κατά του ΚΚΕ. Το στιγμιότυπο έξω από τα γραφεία του ΜΕΓΚΑ
Από την κινητοποίηση της Παρασκευής ενάντια στην απαράδεκτη και προκλητική διάκριση που κάνουν τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ κατά του ΚΚΕ. Το στιγμιότυπο έξω από τα γραφεία του ΜΕΓΚΑ
«Να συνταχθούμε πίσω από μια φράση: ΣΤΟΠ»! Προτροπή και κάλεσμα προς κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, εργάτη του χεριού και του πνεύματος, ήταν η δήλωση προ ημερών της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, να αντισταθεί στη δυσωδία που έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, η οποία μονοπωλεί κυριολεκτικά την ειδησεογραφία κυρίως των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που, όπως το συνηθίζουν μένουν στην επιφάνεια, κλείνουν τα μάτια στην ουσία και αυτής της υπόθεσης, συσκοτίζουν και αποπροσανατολίζουν παρά ενημερώνουν και διαφωτίζουν το λαό.

Την περασμένη Παρασκευή, δόθηκε ταυτόχρονα σε έξι τηλεοπτικά κανάλια μια πρώτη δυναμική απάντηση σ' αυτήν την κραυγαλέα και απαράδεκτα προκλητική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει τα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ σε βάρος του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν ταυτόχρονα μαζικές εξορμήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια, και συγκεκριμένα σε ΕΡΤ, ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1, ΑΛΦΑ, ΑΛΤΕΡ και ΣΤΑΡ, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους σ' αυτά και προτρέποντάς τους να αντισταθούν σ' αυτήν την κατάσταση.

Απλώνοντας πανό και κρατώντας πικέτες έδιναν με τα εύστοχα συνθήματά τους όλη την πολιτική ουσία της «ενημέρωσης» που βιώνουμε:

-- «Στη διαφθορά και στη σαπίλα, οι ταξικοί αγώνες η μόνη μας ελπίδα».

-- «Το ΚΚΕ δεν παρακαλεί, προβολή της δράσης του απαιτεί».

-- «Οι ιδιοκτήτες των καναλιών κρύβουν τους αγώνες των εργατών».

-- «Οι συχνότητες ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό».

-- «Τα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν, το ΚΚΕ αποσιωπούν».

-- «Του ΚΚΕ η φίμωση δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

-- «Σκάνδαλα και μίζες συνέχεια στην TV - Στους λαϊκούς αγώνες καμία προβολή».

Το ΚΚΕ έχει ήδη απευθύνει με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ κάλεσμα προς όλες τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας μαζί του, να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τα ΜΜΕ. Αλλά και να αντισταθούν στο νοσηρό κλίμα και στον αποπροσανατολισμό, στην εξαχρείωση και την αποχαύνωση. Να συμπαραταχτούν στην πάλη για τα δικαιώματά τους, να βάλουν εμπόδια και με την προσωπική στάση τους. Να είναι δύσπιστοι, να συγκρίνουν την κάθε «πληροφόρηση» με την κατάσταση της ζωής τους. Να απαιτούν να μάθουν και τη θέση του ΚΚΕ και να την κρίνουν. Στο κάλεσμα αυτό που απευθύνει το ΚΚΕ πλατιά στο λαό, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ευθύνη των ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων να δράσουν, να αντιταχθούν, βρίσκει απήχηση και ανταπόκριση, όπως προκύπτει από δηλώσεις που έγιναν στον «Ρ», γεμάτες οργή, αγανάκτηση, όλες με κοινή συνισταμένη το «Ως εδώ και μη παρέκει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ